ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών 



Η αναβολή των προγραμματισμένων εμβολιασμών τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όσο και σε άλλα νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης της χώρας, σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του εμβολιασμού που ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Γενάρη. 

Την κύρια ευθύνη για την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών και για τις παλινωδίες την έχει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό, υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας, και για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, καλλιεργεί την αναμονή και τον εφησυχασμό επικαλούμενη την ατομική ευθύνη και τον εμβολιασμό. 

Ταυτόχρονα ενώ η πανδημία θερίζει και οι ανάγκες στο δημόσιο σύστημα υγείας συνεχώς μεγαλώνουν η κυβέρνηση έκοψε και άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ από το ήδη πετσοκομμένο ποσό για την υγεία του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα πάντα με τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του λαού. 

Η παραπάνω κατάσταση εύλογα προκαλεί ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό. 

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία και αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό εξασφαλίζονται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πρέπει άμεσα να λειτουργήσει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 04/01/2021.
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.