Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας



Για άλλη μια φορά, φαρδιά πλατιά την υπογραφή της, στήριξη στη δημοτική αρχή του δήμου Ηγουμενίτσας σε ανακοίνωση της βάζει η ανεξάρτητης κίνηση εργαζομένων. 

Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι καθοδηγούνται απευθείας από τα γραφεία των δημάρχων. 

Σε ανακοίνωσή της , επιχειρεί να βγάλει λάδι τη διοίκηση του δήμου Ηγουμενίτσας από τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει για την απόφαση που πήρε . Είναι μάλιστα τέτοιο το μίσος της εργοδοτικής παράταξης προς το σύλλογο, που επιτίθεται με ψέματα και συκοφαντίες. 

Δεν λένε κουβέντα: Για την απόφαση της δημοτικής αρχής να μη στηρίξει το δίκαιο αίτημα των 26 εργαζομένων ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είτε στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας είτε στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΚΚΠΟ. 

Δεν λένε κουβέντα : Για το ψήφισμα της δημοτικής αρχής προς ΚΕΔΕ και κυβέρνηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ , αλλά εσκεμμένα υποκρύπτουν την αλήθεια για το Βατερλό στα αποτελέσματα της 3Κ που έμειναν το 50% των συμβασιούχων εκτός αλλά και για το Βατερλό που ετοιμάζετε για το βοήθεια στο σπίτι. Φυσικά πώς να πάρουν θέση αφού βρίσκονται από την ιδία πλευρά του ποταμιού με την δημοτική αρχή. 

Δεν λένε κουβέντα :Για το νέο σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ το οποίο θα έχει γραπτό διαγωνισμό, υποβαθμίζει τα τυπικά προσόντα, απαξιώνει τα πτυχία και εκμηδενίζει την προϋπηρεσία. 
Δεν λένε κουβέντα γιατί : Είναι μαθημένοι σε διαδικασίες παρασκηνιακές και παραγοντίστικες. Θέλουν έναν Σύλλογο αμέτοχο και ενσωματωμένο σε τέτοιες διαδικασίες. 

Αλήθεια, γιατί δεν ζήτησαν τον λόγο, να πάρουν θέση, να πουν τις απόψεις τους ,να στηρίξουν τους εργαζόμενους και το αίτημα τους μέσα στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΚΚΠΟ αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας; Ποιος τους στέρησε το δικαίωμα; Κανείς! 

Συνάδελφοι, σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτοί που μας κουνούν το δάκτυλο, είναι μέλη συγκεκριμένων συνδικαλιστικών και πολιτικών παρατάξεων, που όταν το Σωματείο μας είναι μπροστά, οργανώνει αγώνες, παλεύει για όλους τους συναδέλφους , αυτοί έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν «εξετάσεις», παίρνοντας με τη στάση τους, όχι απλώς πτυχίο αλλά διδακτορικό στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό. 

Η ανεξάρτητη κίνηση παίζει με την αγωνία των εργαζομένων με σκοπό την διάσπαση τους αλλά και για τα μικροπολιτικά της οφέλη. 

Χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ. 



Συνάδελφε και συναδέλφισσα, 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν στήριξε το αίτημα των 26 εργαζομένων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο μοναδικό αίτημα τους για το αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις 5-15 χρόνια, έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών, παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους πολίτες του Δήμου. 

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας σε όλες τις υπηρεσίες εργάζονται σήμερα 230 μόνιμοι και 210 συμβασιούχοι (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ–ΚΔΑΠ ΜΕΑ, σχολικές καθαρίστριες, κοινωνικό φαρμακείο παντοπωλείο , παιδικοί σταθμοί , ΚΗΦΗ , κοινωφελή) . Από αυτά και μόνο τα στοιχειά αποδεικνύεται περίτρανα η ανάγκη του μόνιμου προσωπικού και της μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Σε λίγο καιρό θα βλέπουμε έναν μόνιμο, θα το δείχνουμε με το δάχτυλο, και θα λέμε να ένας μόνιμος . 

Είναι προφανές ότι δήμαρχοι και κυβερνήσεις με την πολιτική τους αυτή, επιμένουν να στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εκ περιτροπή εργασία και τα διάφορα προγράμματα της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας που ανακυκλώνουν τους εργαζόμενους και στο τέλος τους πετάνε. 

Υλοποιούν συγκεκριμένες αντεργατικές πολιτικές στην κατεύθυνση των αποφάσεων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε για το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, απαξιώνουν με την πολιτική τους τις υπηρεσίες και προωθούν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμων για την κερδοφορία του κεφαλαίου. 

Καλούμε τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σεβαστούν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων που «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του», με σκοπό να βοηθηθούν στον αγώνα που κάνουν για την μονιμοποίηση τους σε θέσεις που υπηρετούν πολλά χρόνια. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας σε καλεί να οργανωθείς και να συνταχθείς μαζί μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σε καλούμε με θάρρος γιατί καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαιώνεται η πορεία που έχουμε χαράξει. 



Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.