Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας Γκιόκας

Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας Γκιόκας



Συνεδρίασαν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, τόσο το Ανώτατο Συμβούλιο όσο και το Ανώτερο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος και έκριναν ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του, τον μέχρι σήμερα διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, κ. Λεωνίδα Γκιόκα.

Σαν δημοσιογράφος, που συνεργάστηκα με τον κ. Γκιόκα, οφείλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια που μου παρείχε για την εκτέλεση της εργασίας μου.

Διαπίστωσα από πρώτο χέρι, πως ήταν πάντα πρώτος επί τόπου σε κάθε συμβάν, συντονίζοντας, βοηθώντας και εμψυχώνοντας τους υφισταμένους του.

Αξίζει επίσης να σημειώσω, πως επί της θητείας του, μειώθηκαν σημαντικά οι δασικές πυρκαγιές, αφού ο ίδιος φρόντιζε έγκαιρα να προετοιμάζει το υλικοτεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό, καταμερίζοντας ορθά τις δυνάμεις, αφού ήταν γνώστης της γεωγραφίας του νομού, ως γέννημα θρέμμα Ηγουμενιτσιώτης.

Φίλε Λεωνίδα εύχομαι καλή πορεία στη ζωή σου και να χαρείς τη συνταξιοδότησή σου με υγεία, μαζί με την οικογένειά σου και σε ευχαριστώ τόσο όσο σαν δημοσιογράφος, όσο και σαν πολίτης αυτού του νομού.

Ο ίδιος, με επιστολή του, ευχαριστεί τους συναδέλφους του, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσπρωτίας:

Αγαπητοί συνάδερφοι, φορείς και πολίτες του Ν. Θεσπρωτίας 
Μετά από την απόφαση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποστρατεία μου δεν μπόρεσα να γλιτώσω από τη δοκιμασία του αποχαιρετισμού αφού δεν αποχαιρετώ απλώς κάποιους ανθρώπους αλλά μια σειρά από εμπειρίες, μαθήματα ζωής, προσδοκίες και όνειρα που καθόρισαν τη ζωή και την προσωπικότητά μου. 
Επιστρέφω στον ιδιωτικό βίο αφού το ταξίδι έφθασε στο τέλος. 
Σε αυτό το ταξίδι ήμουν τυχερός να έχω συνοδοιπόρους συναδέρφους μου, Αξιωματικούς και Πυροσβέστες, αυτούς που ξεκινήσαμε μαζί νέοι τότε όταν σχεδιάζαμε τη ζωή μας, όσους γνώρισα στην πορεία, υφισταμένους και προϊσταμένους που με δίδαξαν και με ενέπνευσαν, που δε πτοήθηκαν από τις δυσκολίες και δε δείλιασαν μπροστά στις προκλήσεις που, με αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό αλλά και αμοιβαίο σεβασμό, έβαζαν σε δεύτερη μοίρα τις μικρές προσωπικές απολαύσεις και οικογενειακές στιγμές και έθεταν σαν προτεραιότητα το υπηρεσιακό καθήκον για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. 
Όλους εκείνους που η καθημερινή προσπάθειά τους έφερε το Πυροσβεστικό Σώμα στη κορυφή της πυραμίδας των εκτιμήσεων και αποδοχής της Ελληνικής κοινωνίας. 
Συνέχισαν όμως να πορεύονται χωρίς έπαρση, ταπεινοί εργάτες στην υπηρεσία του πολίτη. 
Αυτούς που τιμούν την μνήμη των συναδέρφων τους που έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος με τη δική τους καθημερινή διαρκή παρουσία και συνεισφορά στο πλευρό όσων την έχουν ανάγκη. 
Αυτούς που δεν επιζητούν την αναγνώριση και την επιβράβευση του έργου τους, αποποιούμενοι τον χαρακτηρισμό του «ήρωα». 
Άλλωστε, «αλίμονο στην κοινωνία που έχει ανάγκη τους ήρωες».
Ζήσαμε μαζί δυνατές, συναρπαστικές στιγμές, αποτυπωμένες μέσα μου ως τατουάζ μνήμης. 
Βιώσαμε έντονα συναισθήματα χαράς, λύπης, ικανοποίησης, απογοήτευσης και έντασης, μέσα από συνεχείς προσπάθειες προσφοράς στον Έλληνα πολίτη, απέναντι σε αντίξοες συνθήκες και αστάθμητους παράγοντες. 
Σε όλη την επαγγελματική μου διαδρομή προσπάθησα να επιτελέσω το καθήκον που μου ανέθεσε η Πολιτεία, με γνώμονα πάντα τις αξιακές συντεταγμένες του Π.Σ., με όσες δυνάμεις και ικανότητες είχα, προβληματισμένος πάντως για όσα θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν, χρεώνοντας στον εαυτό μου το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. 
Παραδίδοντας την σκυτάλη στους νεότερους τους προτρέπω να συνεχίσουν με τη σειρά τους να εξελίσσονται ώστε να επιχειρούν σε υψηλό επίπεδο τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και την δική τους. 
Νιώθω δε την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Ν. Θεσπρωτίας αλλά και τους εθελοντές πυροσβέστες του Εθελοντικού Κλιμακίου Σαγιάδας. 
Τους είμαι ευγνώμων γιατί μαζί τους απόλαυσα όμορφες ανθρώπινες στιγμές και ένιωσα να μου ανταποδίδουν στο πολλαπλάσιο τον σεβασμό μου και την εκτίμηση στο πρόσωπό τους. Ιδιαίτερη μνεία επίσης αξίζει στο προσωπικό των γραφείων Διοίκησης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου και του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων για τον επαγγελματισμό, την συνεργασία και τη βοήθεια που αγόγγυστα παρέχουν στις Υπηρεσίες χωρικής τους αρμοδιότητας. 
Ακόμη ευχαριστώ ιδιώτες και φορείς, τους λειτουργούς των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας αλλά και την ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για τη στήριξη στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ακόμη και καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους. 
Τέλος εκφράζω την βεβαιότητα ότι στην μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης που γίνεται στον οργανισμό της Πολιτικής Προστασίας για τη δημιουργία περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες, το Πυροσβεστικό Σώμα με την ηγεσία και τα άξια στελέχη του θα συνεχίσει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος έναντι κινδύνων που προκύπτουν από τεχνολογικές και φυσικές καταστροφές με δεδομένες και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και θα είναι το ασφαλές καταφύγιο όσων πλήττονται. 

Λεωνίδας Β. Γκιόκας 
Υποστράτηγος ε.α.
Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας Γκιόκας Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας Γκιόκας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.