Στη βουλή η πτώση βράχου στην Πετροβίτσα

Στη βουλή η πτώση βράχου στην Πετροβίτσα



ΕΡΩΤΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 13/01/2021 
Του: Κωνσταντίνου Χήτα, 
Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης 
Ελληνική Λύση

ΠΡΟΣ: 
Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών 

ΘΕΜΑ: «Αποκόλληση τεράστιου βράχου στην Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας» 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα του διαδικτύου, της 9ης Ιανουαρίου 2021, τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και κατέπεσε, συμπαρασύροντας μεγάλες ποσότητες χώματος, επί του οδοστρώματος της Παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων. 
Το γεγονός συνέβη στο ύψος της Πετροβίτσας Παραμυθιάς, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, φράζοντας σχεδόν και τα δύο ρεύματα του δρόμου. 
Είναι παρατηρημένο, πάντως ότι, την τελευταία 20ετία, σε διάφορα σημεία της εν λόγω Παλιάς Εθνικής Οδού συμβαίνουν συχνά φαινόμενα κατολισθήσεων, είτε κατά τη διάρκεια, είτε ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 
Προτίθεσθε, αφενός, να εντοπίσετε τα ανωτέρω επίμαχα σημεία στις πλαγιές των λόφων και υψωμάτων επί αμφότερων των πλευρών της Παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, από τα οποία δύνανται να προκληθούν κατολισθητικά φαινόμενα, ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις, και αφετέρου, να παρέμβετε καταλλήλως, προκειμένου να μειωθεί ο βαθμός επικινδυνότητας των ανωτέρω πρανών πλαγιάς και να μην θρηνήσουμε θύματα; 

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στη βουλή η πτώση βράχου στην Πετροβίτσα Στη βουλή η πτώση βράχου στην Πετροβίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.