Θεσπρωτία: Είχε κρύψει στις μανταρινιές 167,5 κιλά κάνναβης

Θεσπρωτία: Είχε κρύψει στις μανταρινιές 167,5 κιλά κάνναβης



Συνελήφθη, το Σάββατο (06-02-2021) το πρωί, στο Ράγιο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας και του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών καθώς και με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, ανίχνευσης ναρκωτικών και περιπολίας αντίστοιχα, ένα άτομο, που εμπλέκεται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον ανωτέρω αλλοδαπό και τον συνέλαβαν, ενώ αναζητούν και έναν ακόμα συνεργό του, καθώς προέκυψε ότι είχε αποκρύψει και επιτηρούσε, εντός αγροκτήματος με εσπεριδοειδή δέντρα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν κρυμμένοι, μέσα σε κορμούς δέντρων, -6- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -83- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -167- κιλών και -510- γραμμαρίων, όπου και κατασχέθηκαν.

Επίσης, στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· χαρτοκιβώτια, αυτοκόλλητες ταινίες, μαρκαδόρος, που προορίζονταν για τη συσκευασία των ναρκωτικών,
· κιάλια χειρός για κατόπτευση του χώρου,
· μαχαίρι,
· τρόφιμα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.
Θεσπρωτία: Είχε κρύψει στις μανταρινιές 167,5 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Είχε κρύψει στις μανταρινιές 167,5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.