ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης



Με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ασχολήθηκε το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που έλαβε χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο με τηλεδιάσκεψη. Ενημερώθηκε ακόμη από τους προέδρους των Πανηπειρωτικών Ομοσπονδιών για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις περιφέρειές των.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο θα οργανώσει κεντρική εκδήλωση με ZOOM και με κεντρικό ομιλητή. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι η Συμβολή της Ηπείρου και των Ηπειρωτών στην Επανάσταση του 1821.

Μέχρι στιγμής έγιναν τα παρακάτω γνωστά:

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης θα πραγματοποιήσει την δική της εκδήλωση-ημερίδα την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 14:00 με θέμα: «Την συμβολή και την προσφορά των Ηπειρωτών εντός και εκτός της Ελλάδος στην εθνική επανάσταση γιαία την απελευθέρωση του γένους μας». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής και07.04. στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός. 2010

Η Ηπειρωτική Ομοσπονδία Ωκεανίας (Αυστραλία) θα πραγματοποιήσει τη δική της εκδήλωση την Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 με κεντρικό ομιλητή και στη συνέχεια θα παιχτεί ένα μικρό σκετς.

Η κάθε μία Ομοσπονδία θα εκδώσει δική της ανακοίνωση/πρόσκληση με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων. Οι Ομοσπονδίες καθ’όλη τη διάρκεια του έτους θα οργανώσουν εκδηλώσεις με επιμέρους θέματα όπως το Σούλι, Παιδεία και Πολιτισμός στα Γιάννενα, η Φιλική Εταιρεία κ.λπ.

Ο κ. Δήμου ενημέρωσε το Δ.Σ. για την Κεντρική Εκδήλωση της ́Ενωσης των Εθνικοτοπικών Οργανώσεων που θα γίνει στις 25 Μαρτίου 2021 με κεντρικό oμιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου.

Τέλος το Δ.Σ. ασχολήθηκε και με το Συνέδριο-Γεν.Συνέλευση και τις εκλογές του ΠΣΗΕ που θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι. Το επόμενο Δ.Σ. θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εκλογές.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.