Τι ισχύει από Δευτέρα για τα σχολεία στη Θεσπρωτία

Τι ισχύει από Δευτέρα για τα σχολεία στη Θεσπρωτία



Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων), των γυμνασίων (μη συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων με λυκειακές τάξεις), καθώς και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, εξαιρουμένων των απογευματινών δραστηριοτήτων, με την επιφύλαξη του σημείου 20 ως προς τις αθλητικές δραστηριότητες. Η λειτουργία των δομών του προηγούμενου εδαφίου πραγματοποιείται με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής. Κατ’ εξαίρεση, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.
Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των λοιπών εκπαιδευτικών δομών της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/ 31.10.2020 (Β’ 4810) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως παρατάθηκε και τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.969/7.1.2021 (Β’ 23) κοινή υπουργική απόφαση.
Διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας κατ’ εφαρμογή της υπό στοιχεία 120126/ΓΔ4/12.9.2020 (Β’ 3882) κοινής απόφασης της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως έχει τροποποιηθεί με τις υπό στοιχεία 131451/ΓΔ4/30.9.2020 (Β’ 4264), 151978/ΓΔ4/7.11.2020 (Β’ 4900) και 155689/ΓΔ4/14.11.2020 (Β’ 5044) όμοιες αποφάσεις.
Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων και εξετάσεων γλωσσομάθειας) για τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή αποφοίτους, οι οποίες απαιτούνται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού για την εισαγωγή υποψηφίων στο Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, και θα διεξαχθούν από ιδιωτικούς φορείς/εξεταστικά κέντρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής των άρθρων 19 και 20 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/31.10. 2020 (Β’ 4810) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει. Οι φορείς/εξεταστικά κέντρα οφείλουν να γνωστοποιήσουν τη διάρκεια λειτουργίας τους και τους κανόνες τήρησης υγιεινής στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiroseis_gge@mnec.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Αναστολή λειτουργίας για τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και δυνατότητα τηλε-εκπαίδευσης.
Εξαιρετικώς επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς τηρουμένων των μέτρων προστασίας της υγείας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Τι ισχύει από Δευτέρα για τα σχολεία στη Θεσπρωτία Τι ισχύει από Δευτέρα για τα σχολεία στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021 Rating: 5

4 σχόλια:

  1. Βλεπουν πως καθε μερα τα κρουσματα ειναι στα σχολεια και ακομη επιλεγουν να τα κρατανε ανοιχτα;και να απαγορευτει η κυκλοφορια στις 6 ας πουμε ειναι πιο νορμαλ?αλλα ξεχασα,πριν τις 6 δε κολλας,οπως δεν κολλουσαμε και πριν τις 9 τοσο καιρο.Μετα γιατι συνεχιζεται η διασπορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω.Τα σχολεία στη Θεσπρωτία τα κλείνανε όταν δεν είχαμε κρούσματα και τώρα με τόσα κρούσματα σε σχολικές μονάδες τα αφήνουν ανοιχτα ... έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα κλεινόμαστε από τις 6 για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία που γίνεται χαμός! 22 στην τάξη του γιου μου, ούτε αποστάσεις ούτε τίποτα! Απαράδεκτοι! Ο δήμος τι κάνει, γιατί δεν τα κλείνει; Τι περιμένει, να αρχίσουμε να πεθαίνουμε; Υπάρχουν γονείς με παθήσεις , υπάρχουν μαθητές ευπαθείς, αυτοί δεν έχουν ψυχή; Ας πάρουν οι γονείς την κατάσταση στα χέρια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα κλεινόμαστε από τις 6 για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία που γίνεται χαμός! 22 στην τάξη του γιου μου, ούτε αποστάσεις ούτε τίποτα! Απαράδεκτοι! Ο δήμος τι κάνει, γιατί δεν τα κλείνει; Περιμένει να αρχίσουμε να πεθαίνουμε πρώτα; Υπάρχουν γονείς με υποκείμενα νοσήματα, υπάρχουν μαθητές ευπαθείς! Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτούς αν πάθουν κάτι; Ας πάρουν οι γονείς την κατάσταση στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.