Δείτε πως θα λειτουργήσει από αύριο το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία

Δείτε πως θα λειτουργήσει από αύριο το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία



Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
Εξαιρετικώς στις περιοχές του επιπέδου αυτού οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, και βιβλιοχαρτοπωλείων επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Ειδικότερα:
α) Καταχώρηση της παραγγελίας του ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία: αα) επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης, αβ) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο (2) ώρες συνολικά.
β) Παραλαβή από ένα (1) άτομο και μόνο.
γ) Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
δ) Κατά την παραλαβή: δα) τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών, δβ) μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή: εννέα (9) άτομα και δγ) μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής: δέκα (10) λεπτά.

ε) Ειδικώς στην περίπτωση της παραλαβής εντός καταστήματος: Υποχρέωση επιχειρήσεων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Οι επιχειρήσεις με κύριο ΚΑΔ πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020, δύνανται να λειτουργούν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος και ως προς τα προϊόντα που εντάσσονται σε δευτερεύοντα ΚΑΔ.

Οι επιχειρήσεις με δευτερεύοντα ΚΑΔ πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, κατά την ως άνω ημερομηνία, δύνανται να λειτουργούν με τη διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου μόνο ως προς τις δραστηριότητες του δευτερεύοντα ΚΑΔ.

Σε κάθε περίπτωση επιτρέπονται: α) η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, β) τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού, γ) τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, δ) τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.
Δείτε πως θα λειτουργήσει από αύριο το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία Δείτε πως θα λειτουργήσει από αύριο το λιανεμπόριο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.