https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία;

Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία;Σε συνεδρίαση θρίλερ μετατρέπεται η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα πρέπει να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα στην κυβέρνηση σήμερα και όχι την Παρασκευή όπως συνηθίζεται.

Ακόμη η συνεδρίαση δεν έχει τελειώσει, ενώ όπως φαίνεται στο τραπέζι έχουν πέσει μία σειρά θεμάτων που εξετάζονται. Άλλωστε η επιτροπή έχει να εξετάσει αφενός την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και να αποφασίσει νέα μέτρα όπου χρειάζεται, αφετέρου να βρει τρόπους ώστε να μειώσει την κοινωνική κινητικότητα λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης που θεριεύει, ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση δεν είναι καλή σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο όπως η Αττική. 

Συγκεκριμένα στο βαθύ κόκκινο και άρα σε σκληρό lockdown, όπως η πρωτεύουσα, αναμένεται να μπει η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λευκάδα, η Αρκαδία, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Χίος, η Σάμος, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.

Στόχος των ειδικών πάντως είναι να σφίξουν περισσότερα τα ήδη υφιστάμενα μέτρα, αλλά να μην πάμε σε ένα πιο σκληρό lockdown (τύπου Μαρτίου).

Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες μερίδα ειδικών φαίνεται να υποστήριξε αυτό το σχέδιο. Να μπει δηλαδή σε ένα αυστηρό lockdown όλη η χώρα για δύο εβδομάδα και μετά να ξεκινήσει η άρση των μέτρων. Ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία και έτσι το σενάριο αυστηρότερου lockdown απομακρύνεται.

Στο τραπέζι έχει τεθεί και η σκέψη τα επίπεδα κινδύνου στον χάρτη να γίνουν δύο και όχι τρία, όπως είναι τώρα. Σημειώνεται επίσης πως ακόμη οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει σε τελική εισήγηση όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών στην πρωτεύουσα.

Το επικρατέστερο σενάριο πάντως είναι η μετακίνηση με κωδικό «6» μόνο εντός ορίων Δήμου και χωρίς αυτοκίνητο, κάτι το οποίο ουσιαστικά επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ένα ακόμα σενάριο που φαίνεται πιθανό, είναι η αυστηροποίηση της μετακίνησης με τον κωδικό «2» για ψώνια. Όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει χιλιομετρικός περιορισμός, κάτω από τα πέντε χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Η προοπτική αυτή είναι πιθανότερο να εφαρμοστεί μόνο στην Αττική.

Σε κάθε περίπτωση για τα παραπάνω δεν έχουν εισηγηθεί ακόμη οι ειδικοί στην κυβέρνηση, καθώς το θέμα είναι υπό επεξεργασία. Τέλος, οι ενημερώσεις για τις τελικές αποφάσεις θα γίνουν απόψε στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.
Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία; Σε βαθύ κόκκινο από σήμερα η Θεσπρωτία; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.