Στο Δ.Σ. του Ο.Λ.ΗΓ. της Δευτέρας η απόφαση για τα αδρανή εντός του λιμένα της Ηγουμενίτσας

Στο Δ.Σ. του Ο.Λ.ΗΓ. της Δευτέρας η απόφαση για τα αδρανή εντός του λιμένα της Ηγουμενίτσας



Συνεδριάζει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και το ζήτημα της μεταφοράς των αδρανών υλικών, μέσω της προβλήτας 3, η οποία βρίσκεται εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας και δίπλα στα σπίτια του Λαδοχωρίου αλλά και στο 3ο Γυμνάσιο.

Απαντώντας την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, προς τη Βουλή των Ελλήνων, ξεκαθάρισε πως "...εξετάζεται και η λύση του χαρακτηρισμού κατ' εξαίρεση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών, που βρίσκεται εντός του Λιμένα Εξωτερικού και εκτός του αστικού ιστού, για ένα έτος και για τους μήνες Οκτώβριο έως Μάρτιο".

Αυτή θα είναι και η εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, μη λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων του Λαδοχωρίου, του Γραικοχωρίου αλλά και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων & Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου "Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ".

Μια εικόνα για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η θετική απόφαση της ΟΛΗΓ, μπορείτε να πάρετε από το βίντεο που είχαμε καταγράψει στις 5 Αυγούστου 2020, όταν πραγματοποιήθηκε παράνομη μεταφορά εντός του λιμένα, πλημμυρίζοντας κυριολεκτικά την Ηγουμενίτσα στη σκόνη. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ελπίζουμε πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με την ψήφο τους, δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ηγουμενίτσας και να αναζητήσουν μία πιο ορθολογική λύση, σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως είναι η μεταφορά υλικών προς το νησί της Κέρκυρας και τους Παξούς, βάζοντας όμως σαν προτεραιότητα τους κατοίκους αυτής της πόλης.




Στο Δ.Σ. του Ο.Λ.ΗΓ. της Δευτέρας η απόφαση για τα αδρανή εντός του λιμένα της Ηγουμενίτσας Στο Δ.Σ. του Ο.Λ.ΗΓ. της Δευτέρας η απόφαση για τα αδρανή εντός του λιμένα της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.