Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόση

Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόση



Η υποχώρηση των δεικτών της πανδημίας έκανε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να αναθεωρήσει τις οδηγίες για το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Η Επιτροπή εμβολιασμού είχε αξιολογήσει πριν δύο μηνών την επιδημία της Covid και την πολύ σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων με θρομβοπενία από το Astra Zeneca. Όπως είπε, η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, ο κίνδυνος μόλυνσης και θανάτου από Covid ήταν τότε συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο εμφάνισης των παρενεργειών από το εμβόλιο.

Στην παρούσα φάση και καθώς η διασπορά του ιού έχει μειωθεί σημαντικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση Astra Zeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στα οποία το όφελος υπερτερεί του κινδύνου από τις παρενέργειες.

Παραμένει η σύσταση για τη δεύτερη δόση, στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση. Η σύσταση αυτή μπορεί να αλλάξει και να προτιμηθεί ένα άλλο εμβόλιο μόνο σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων θρομβώσεων σε άτομα που έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως όσοι πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για το συγκεκριμένο εμβόλιο θα λάβουν μήνυμα και εφόσον επιθυμούν μπορούν να αλλάξουν εμβόλιο.
Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόση Σταματά η 1η δόση για τους κάτω των 60 με το Astra Zeneca - Κανονικά η δεύτερη δόση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.