Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας



Μείζονα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι απομακρύνονται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ και από το πρωί της Τρίτης αναλαμβάνουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ την διενέργεια των rapid test και την καταχώρηση των αποτελεσμάτων!

Η εξέλιξη αυτή έχει αιφνιδιάσει σχεδόν τους πάντες και μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας καμία από τις αρχές της περιοχής δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος έλαβε την απόφαση και φυσικά πόσο στοιχίζει αυτή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ αποδεσμεύονται από το λιμάνι και εξακολουθούν να διατηρούν το ίδιο προσωπικό και τα ίδια υλικοτεχνικά μέσα, δεν έχουν λάβει καμία οδηγία για ενδεχόμενη στελέχωση του Τελωνείου Μαυροματίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την ανάθεση της διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως και σε άλλα λιμάνια της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ελήφθη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έχει χρονικό ορίζοντα μερικών μηνών.

Είναι άγνωστο μέσα από ποια διαδικασία έγινε, όπως είναι άγνωστο και το κόστος… (Προφανώς δεν είναι μικρό).

Το σημαντικό όμως ερώτημα αφορά στους λόγους που επέβαλαν την αποχώρηση του ΕΟΔΥ από το λιμάνι, στην έναρξη μάλιστα της τουριστικής περιόδου και την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας σε κάποια ιδιωτική εταιρεία.

Κι όλα αυτά ερήμην όλων των τοπικών φορέων οι οποίοι αναζητούν με την σειρά τους απαντήσεις.

Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.