ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛ



Συνάδελφοι/σσες η Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. (Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ), στη δεύτερη συνεδρίαση μετά από τη συγκρότησή της αποφάσισε τη δημιουργία 7 Πρότυπων ΕΠΑΛ σε όλη την επικράτεια. Ένα από αυτά είναι και το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

Άμεσα θέσαμε τις ενστάσεις μας στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΟΛΜΕ για να τις περαιτέρω ενέργειες. Ενστάσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με τον κίνδυνο απώλειας οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, την εισαγωγή μαθητών σε αυτό με βάση τη βαθμολογία τους, την αγνόηση των συλλόγων διδασκόντων στην απόφαση μετατροπής των ΕΠΑΛ, τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων ΕΠΑΛ και όχι την ενίσχυση όλων των ΕΠΑΛ της χώρας, τους όρους για την πρακτική άσκηση των μαθητών στα Π.ΕΠΑΛ.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών μας ήταν στο ΦΕΚ με ημερ. 25/05/2021 που διέπει την λειτουργία των Πρότυπων ΕΠΑΛ στο άρθρο 5, παρ. 2 να περιληφθεί ότι: Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της υφιστάμενης σχολικής μονάδας ΕΠΑ.Λ. όπου ιδρύεται και λειτουργεί παράλληλα Πρότυπο ΕΠΑ.Λ., διατηρεί την οργανική του θέση και μετά την πλήρη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος Π.ΕΠΑ.Λ., κατά το διδακτικό έτος 2023-2024, οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί εντάσσονται, με τις οργανικές τους θέσεις, στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Π.ΕΠΑ.Λ.

Επιπλέον σε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Γενικό Γραμματέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης κ. Βούτσινο στις 27/05/2021, αυτός δεσμεύτηκε ότι: σε κανένα από τα πρότυπα ΕΠΑΛ οι αιτήσεις των μαθητών δεν θα είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί το ΕΠΑΛ να δεχτεί και ότι κανένας μαθητής που επιθυμεί να φοιτήσει σε Πρότυπο ΕΠΑΛ δεν θα μείνει εκτός.

Επίσης στη συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Βούτσινος για την πρακτική 6ωρη άσκηση των μαθητών, απάντησε ότι είναι δυνητική η πραγματοποίησή της, δεσμεύτηκε ότι δεν αφαιρούνται ώρες από τον εκπαιδευτικό του εργαστηριακού μαθήματος και ότι έχει το χαρακτήρα εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Αναμένουμε οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις να γίνουν πράξη, διαφορετικά σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη ματαίωση της ίδρυσης του Πρότυπου ΕΠΑΛ, όπως ακριβώς πράξαμε με την περίπτωση της πρότασης της ΔΔΕ Θεσπρωτίας για το χαρακτηρισμό του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας ως πρότυπο, το οποίο είχε σαφώς πολύ δυσμενέστερο πλαίσιο (χάσιμο οργανικών των εκπαιδευτικών, εισαγωγή των μαθητών με γραπτές εξετάσεις κτλ.)

Ο αγώνας συνεχίζεται

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.