Οι Παραλίες της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Παραλίες της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι ακτές του νομού Θεσπρωτίας εκτείνονται απο την περιοχή της Πέρδικας και την Παραλία Πράμα Μάλι, απόμακρη και δύσκολα προσβάσιμη μέχρι και την Παραλία Στροβίλι λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα. 
Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι οι κολπίσκοι που σχηματίζουνε μικρές παραλίες, σε σύντομη απόσταση μεταξύ τους όπως ο κόκκινος βράχος, το καμίνι, η Αγία Παρασκευή. 
Η Μπέλα βράκα, η Μικρή και η μεγάλη άμμος στα Συβοτα είναι άπω τις ποιο κοσμοπολίτικες παραλίες, ενώ το Δρέπανο, το Καραβοστάσι η Πλαταριά είναι από τις λίγες παραλίες του νομού μεγάλες σε έκταση. 
Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Αρρίλα με το γραφικό λιμανάκι στην άκρη της και μερικές παραλίες που διαθέτουν οργανωμένο κάμπινγκ όπως ο Σοφάς, ο Ναυτίλος, το Έλενα, το Καλάμι. 
Εκτός από τα κοσμοπολίτικα Σύβοτα, μία βόλτα στην Σαγιάδα κοντά στις εκβολές του Καλαμά θα ολοκλήρωνε την περιπλάνησή σας στις ακτές της Θεσπρωτίας. 
Η ακτογραμμή του Νομού είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε να δημιουργεί μικρές παραλίες περιτριγυρισμένες από απότομα βράχια, μερικές από αυτές είναι δύσκολα προσβάσιμες, δίνουν έτσι την ευκαιρία να τις ανακαλύψετε.
Οι Παραλίες της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Οι Παραλίες της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες