ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ



Κύριε δήμαρχε,
με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της απομάκρυνσης του σχολικού φύλακα από το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και της μετακίνησής του στο κτίριο του δήμου. Η απόφαση να μείνει χωρίς φύλακα το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών σχολείο του νομού, με τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και υποδομές, που η μετατροπή του σε «πρότυπο» προοιώνιζε βελτιωτικά μέτρα, είναι τουλάχιστον ακατανόητη. Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, 27/09/2021, τέθηκε από δημοτικό σύμβουλο - πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας- το θέμα της επαναφοράς του σχολικού φύλακα στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. Εμβρόντητος, άκουσα απαξιωτικό σχόλιο για την αναγκαιότητα του σχολικού φύλακα. Οφείλω, ως εκπαιδευτικός, να σας ενημερώσω για την σημασία της επαναφοράς και της παρουσίας του για την ομαλή λειτουργία του ΕΠΑΛ αλλά και κάθε μεγάλου σχολείου, τουλάχιστον.

Ο φύλακας λειτουργεί ως επιστάτης που επιτηρεί τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του σχολείου (φωτισμός, υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση κ.λ.π.) και φροντίζει για το κλείδωμα και την ασφάλιση των ανοιχτών και υπαίθριων χώρων του. Ενημερώνει τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για οποιοδήποτε συμβάν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Ελέγχει το χώρο της εισόδου και τον περίκλειστο χώρο του σχολείου για να αποφευχθεί η παρουσία και είσοδος εξωσχολικών. Φροντίζει να καθιστά εμφανή την παρουσία του και ελέγχει την είσοδο κάθε επισκέπτη στο σχολείο. Προωθεί επίσης, την έντυπη αλληλογραφία του σχολείου και πραγματοποιεί εξωτερικές εργασίες, όταν χρειαστεί.

Κύριε δήμαρχε, αναλογιζόμενος ότι οι κίνδυνοι για την ηρεμία, την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών είναι προφανείς, αναμένουμε να επιδείξετε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Με τιμή και προσμονή για το αυτονόητο
Πέτρος Τσάπες
εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.