Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης

Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης 


Απάντηση προς την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, απέστειλε ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης, αναφορικά με την προσπάθεια εκδίωξής μου, από το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες του τριήμερου ο Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξήγαγε η ΟΛΗΓ Α.Ε.

Μια απάντηση γεμάτη από ανυπόστατα ψέματα αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτοντας αρκετές αλήθειες.
Πριν αναλύσουμε την απάντηση του κ. Πορφύρη, ας βάλουμε πρώτα τα πραγματικά γεγονότα στη σειρά τους.
Την περασμένη Τετάρτη στις 15.30 το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί η έναρξη του συνεδρίου. Μάλιστα η διοίκηση της ΟΛΗΓ, δηλαδή ο κ. Πορφύρης, μας είχε στείλει πρόσκληση για να παραβρεθούμε στο συνέδριο. Όπως και κάναμε. 


Στην αίθουσα του ξενοδοχείου, έφτασα στις 15.30, μαζί με τη συνάδελφό μου δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Βάσω Γκόρου. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι  μοναδικοί εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, ήμασταν εγώ για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ και του thespro.gr και η Βάσω Γκόρου για την ΕΡΤ.
Κατά τη διάρκεια της αναμονής για την έναρξη του συνεδρίου και ενώ βρισκόμασταν με τη συνάδελφο στο προθάλαμο της αίθουσας συνεδρίων, μας πλησίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης και απευθυνόμενος προς εμένα, απαίτησε να βγω εκτός ξενοδοχείου και να πάω στο πεζοδρόμιο όπου είναι η θέση μου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Παρά την παρέμβαση της συναδέλφου η οποία προσπάθησε μάταια να πείσει τον κ. Πορφύρη για το λάθος της απαίτησής του, εξηγώντας μάλιστα ότι αν επιμείνει, τότε θα αποχωρήσει και η ίδια, εκείνος συνέχισε να απαιτεί την απομάκρυνσή μου. 
Τη συνέχεια την έχετε όλοι δει στο βίντεο που δημοσίευσα και το οποίο κατέγραψα φανερά με το δημοσιογραφικό μου εργαλείο, που είναι η κάμερα του κινητού μου.
Φυσικά η απαίτηση του διευθύνοντα συμβούλου, δεν με πτόησε και αφού ξεκίνησαν οι διαδικασίες του συνεδρίου, συνέχισα κανονικά τη δουλειά μου, βγάζοντας τις φωτογραφίες που χρειαζόμουν. Αφού άκουσα όλους τους χαιρετισμούς, αποχώρησα για άλλες εργασίες και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.


Πάμε τώρα να αναλύσουμε την απάντηση του κ. Πορφύρη.

Ψέμα πρώτο: "Όλα τα τοπικά μέσα και η ΕΡΤ 3 έδωσαν το παρόν σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση προς το σκοπό της -χωρίς παρεμβάσεις- ενημέρωσή τους". 
Τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης όπως προανέφερα, που ήταν παρών κατά την έναρξη των εργασιών, ήταν η ΕΡΤ και τα δύο μέσα που διαθέτω. Ούτε οι τοπικοί άρχοντες δεν ήταν εκεί...
Το "-χωρίς παρεμβάσεις- ενημέρωσή τους" δεν αξίζει να το σχολιάσουμε, αφού είναι ολοφάνερος ο τρόπος που φαντάζεται την αδέσμευτη δημοσιογραφία ο κ. Πορφύρης.

Αλήθεια πρώτη: "Μοναδική παραφωνία βεβαίως η παρουσία ιδιοκτήτη μέσου της Θεσπρωτίας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί εκ μέρους μου αγωγή στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια"
Πράγματι, ο κ. Πορφύρης μετά από δύο εξώδικα, έχει υποβάλει εναντίον μου αγωγή, με την οποία ζητάει 30.000€. 
Φυσικά και δεν μπόρεσε να με φοβίσει ώστε να σταματήσω το συνταγματικό μου δικαίωμα και υποχρέωση, να ελέγχω αυτούς που διοικούν δημόσιους οργανισμούς και διαχειρίζονται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Και στην τελική, το ότι κ. Πορφύρη έχετε απευθυνθεί στα δικαστήρια, αυτό δεν σας χρήζει αυτομάτως και δικαστή, ώστε να απαιτείτε την απομάκρυνση μου από ένα δημόσιο χώρο και μία δημόσια εκδήλωση στην οποία εσείς με προσκαλέσατε και την οποία διοργανώνει ένας δημόσιος οργανισμός.

Ψέμα δεύτερο: "Την ίδια «σπουδή» του εξακολούθησε και κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το οποίο βεβαίως δεν παρακολούθησε, ούτε ανέδειξε τα ζητήματα που πραγματεύεται, αρκούμενος μόνο στην παρουσία του εκτός της αιθούσης προκειμένου να διαμοιράζει αντίγραφα της «εφημερίδας» του στους προσκεκλημένους και τους πολίτες εν γένει που προσέρχονταν να παρακολουθήσουν." 
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω αποδεικνύουν πως και στην αίθουσα βρέθηκα και το ρεπορτάζ που ήθελα να κάνω, έκανα και εγώ κρίνω πότε και εάν θα το αξιοποιήσω. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε τον "κόκορα" πως δεν με αφήσατε να μπω στην αίθουσα. Είδαν όλοι στο βίντεο το τί είστε.
Μαζί μου είχα 3 αντίτυπα της εφημερίδας μου, η οποία εκδίδεται εδώ και 28 συναπτά έτη. Εφημεριδάς είμαι κ. Πορφύρη, εφημερίδες μοιράζω. Δεν είμαι διευθύνων σύμβουλος για να μοιράζω αναθέσεις, ούτε εργολάβος δημοσίων έργων για να λαμβάνω αναθέσεις..







Αλήθεια δεύτερη: "Είχε φροντίσει βεβαίως προηγουμένως, να προλάβει να εκδοθεί το φύλλο της Εφημερίδας του με τίτλο «το βουλιάξανε» και τη φωτογραφία μου σε πορτρέτο, ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις στους συνέδρους, οι οποίοι μπορούσαν από την αθέμιτη πράξη του αυτή να αναγιγνώσκουν συκοφαντίες περί σύνδεσης της διοργάνωσης αυτής με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, δήθεν αλόγιστων σπαταλών και εκατοντάδων δήθεν αδιαφανών αναθέσεων, όλα κατάφωρα ψευδή και συκοφαντικά."
Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που έχω ακούσει από εσάς. Το ότι το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μου για την κατακόρυφη πτώση των κερδών της ΟΛΗΓ, ήταν η πραγματική αιτία που σας έκανε να βγείτε εκτός εαυτού. Βέβαια, ούτε και σε αυτές τις αποκαλύψεις μου δεν έχετε απαντήσει. 
Οι αλήθειες ενοχλούν μου έλεγε ο πατέρας μου. Και φυσικά είχε δίκιο. 
Όσο για το ότι έσπευσα να τυπώσω την εφημερίδα μου πριν την έναρξη του συνεδρίου, να σας ενημερώσω κ. Πορφύρη πως τα τελευταία 6 χρόνια η εφημερίδα μου κυκλοφορεί κάθε Τρίτη. 
Δεν ήξερα πως θα έπρεπε να την κυκλοφορήσω μετά τη λήξη του συνεδρίου για να μην σας στεναχωρήσω. Όπως και το ότι θα πρέπει να στέλνω σε εσάς για έγκριση τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές.

Ψέμα τρίτο: "Δεν διαφωνώ, αντιθέτως υπερθεματίζω στην αναφερόμενη εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου πρόσκληση για ελευθερία καταγραφής των θεμάτων της περιοχής καθώς και την πρέπουσα διευκόλυνσή τους στο έργο τους, η οποία εκ μέρους μου είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη."
Αφού κ. Πορφύρη δεν διαφωνείτε και μάλιστα υπερθεματίζετε υπέρ της ελεύθερης καταγραφής των θεμάτων, γιατί ζητήσατε από εμένα να απομακρυνθώ από το συνέδριο. Είναι στο μόνο που δεν απαντάτε. Και τι να πείτε όταν όλη η Θεσπρωτία και όχι μόνο, σας είδε με τα μάτια της να μου το ζητάτε.

Κύριε Πορφύρη, επειδή κλείνετε την απάντησή σας προς την ΕΙΕΤ, αφήνοντας να εννοηθεί πως σας παγίδεψα με αθέμιτες μεθοδεύσεις και πρακτικές, μάθετε πως η μικρή κοινωνία της Θεσπρωτίας μας γνωρίζει όλους καλά. 
Αντιλαμβάνομαι τον πανικό στον οποίο έχετε περιέλθει αλλά θα σας συμβούλευα την επόμενη φορά, να αντιδράσετε πιο ψύχραιμα, ώστε να περισώσετε κάτι από την αξιοπρέπειά σας.
Προβληματιστείτε γιατί κανένας από τους τρεις δημάρχους της περιοχής καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης δεν πάτησαν το πόδι τους στη "μεγάλη σας γιορτή" και αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους όπως κρίνουν αυτοί. 
Εάν θίγεστε μπορείτε πάντα να καταφύγετε στη δικαιοσύνη και όχι να προσπαθείτε να φιμώσετε τον τύπο με τέτοιες πρακτικές.

Θα κλείσω με μια Κρητική μαντινάδα "Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις". Και το ξεπέζεμα είναι πολύ κοντά Θανάση...

Ίσως και με μια αρχαιοελληνική ρήση: Αρχή άνδρα δείκνυσι... 

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του κ. Πορφύρη προς την ΕΙΕΤ:

Προς : ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ : «Απάντηση Στην Καταγγελία Της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου» 

Την 15/09/2021 ξεκίνησαν οι εργασίες του τριήμερου ο Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξάγει η ΟΛΗΓ Α.Ε. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΜΣ «Οργάνωση, Λειτουργιά, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων»). 
Τα λιμάνια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο αλλάζουν συνεχώς και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. 
Οι τεχνολογικές εξελίξεις, ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, οι μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι επενδύσεις σε υποδομές στα λιμάνια και περιφερειακά αυτών, οι απαιτήσεις για συνέργειες στο χώρο των μεταφορών και τέλος η ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα απέναντι σε αναδυόμενους κινδύνους και έκτακτες συνθήκες (π.χ. πανδημίες) δημιουργούν την απαίτηση για συνέργειες ερευνητικών και επιστημονικών φορέων με τους οργανισμούς των λιμένων. 
Κρίθηκε συνεπώς επίκαιρο και σκόπιμο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να συνδιοργανώσει με τον Ο.Λ.ΗΓ. το 2ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο, το οποίο σκοπεύει στη συζήτηση και εξέταση των παραπάνω θεμάτων με συμμετοχή ομιλητών από τoν ελληνικό και διεθνή χώρο. Είναι απαραίτητο και βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας, να γνωρίζουν την πραγματικότητα. 
Όλα τα τοπικά μέσα και η ΕΡΤ 3 έδωσαν το παρόν σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση προς το σκοπό της -χωρίς παρεμβάσεις- ενημέρωσή τους. 
Μοναδική παραφωνία βεβαίως η παρουσία ιδιοκτήτη μέσου της Θεσπρωτίας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί εκ μέρους μου αγωγή στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, για συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και εν γένει εναντίον της ΟΛΗΓ Α.Ε., περί δήθεν πρακτικών αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και «περίεργων» αναθέσεων, συνοδευόμενες όλες από αναρτήσεις του στα μέσα που διοικεί και διαχειρίζεται με τη φωτογραφία μου σε μεγέθυνση. 
Την ίδια «σπουδή» του εξακολούθησε και κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το οποίο βεβαίως δεν παρακολούθησε, ούτε ανέδειξε τα ζητήματα που πραγματεύεται, αρκούμενος μόνο στην παρουσία του εκτός της αιθούσης προκειμένου να διαμοιράζει αντίγραφα της «εφημερίδας» του στους προσκεκλημένους και τους πολίτες εν γένει που προσέρχονταν να παρακολουθήσουν. 
Είχε φροντίσει βεβαίως προηγουμένως, να προλάβει να εκδοθεί το φύλλο της Εφημερίδας του με τίτλο «το βουλιάξανε» και τη φωτογραφία μου σε πορτρέτο, ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις στους συνέδρους, οι οποίοι μπορούσαν από την αθέμιτη πράξη του αυτή να αναγιγνώσκουν συκοφαντίες περί σύνδεσης της διοργάνωσης αυτής με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, δήθεν αλόγιστων σπαταλών και εκατοντάδων δήθεν αδιαφανών αναθέσεων, όλα κατάφωρα ψευδή και συκοφαντικά. 
Δεν διαφωνώ, αντιθέτως υπερθεματίζω στην αναφερόμενη εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου πρόσκληση για ελευθερία καταγραφής των θεμάτων της περιοχής καθώς και την πρέπουσα διευκόλυνσή τους στο έργο τους, η οποία εκ μέρους μου είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. 
Άλλωστε ο ΟΛΗΓ ουδέποτε διαχώρισε τα μέσα ως προς τις συνδρομές και την επιλογή για δημοσιεύσεις και ουδέποτε υπήρξε, αλλ’ ούτε και υφίσταται κανένας σκοπός παρεμπόδισης του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης. 
Η παγίδευση όμως ανθρώπων και προσωπικοτήτων/ κρατικών λειτουργών αθέμιτες μεθοδεύσεις και πρακτικές όπως οι παραπάνω, που παραβιάζουν συνταγματικά και άλλα ατομικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην προσωπικότητα και την αξία του ανθρώπου, θεωρώ ότι αποτελούν επίσης καταδικαστέο γεγονός το οποίο και σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας στο πλαίσιο της ηθικής και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας την οποία είμαι σίγουρος ότι συμμερίζεσθε. 
Στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

Αθανάσιος Πορφύρης
Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.