Αρνητική γνωμοδότηση για εγκατάσταση πλωτών οικιών στο Δέλτα του Καλαμά

Αρνητική γνωμοδότηση για εγκατάσταση πλωτών οικιών στο Δέλτα του Καλαμά



O Φορέας Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας εξέφρασε κατ’ αρχάς αρνητική γνώμη όσον αφορά την εγκατάσταση πλωτών οικιών, αδυνατώντας να προβεί σε αξιολόγηση του τμήματος αυτού της εξεταζόμενης αίτησης ελλείψει στοιχείων και σχετικού νομικού πλαισίου. Το αίτημα για εγκατάσταση πλωτών οικιών στο Δέλτα του Καλαμά και την πραγματοποίηση τουριστικών εκδρομών στον ποταμό μέχρι το ύψος του φράγματος, είχε κατατεθεί από τον κ. Audrius Kembre.

Επίσης, ο Φορέας διατυπώνει την ύπαρξη πρόβλεψης και της αντίστοιχης δυνατότητας όσον αφορά την διακίνηση σκαφών στη (νέα) κοίτη του Καλαμά μέχρι το φράγμα και κατ’ επέκταση την πραγματοποίηση τουριστικών εκδρομών με πλωτά σκάφη τύπου καγιάκ και ράφτινγκ, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) να προσκομιστεί η ως άνω αναφερόμενη «Μελέτη Εφαρμογής» στο Φορέα για να γνωμοδοτήσει σχετικά και
β) ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας προκειμένου να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά η εν λόγω δραστηριότητα ή να απαλλαγεί από την περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Αρνητική γνωμοδότηση για εγκατάσταση πλωτών οικιών στο Δέλτα του Καλαμά Αρνητική γνωμοδότηση για εγκατάσταση πλωτών οικιών στο Δέλτα του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.