Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. Κάτσης

Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. Κάτσης



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, κατέθεσε ως Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την επιστολή των προέδρων έξι κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών, με την οποία ζητούν να ενταχθούν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της ευρύτερης περιοχής σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος. Ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της περιοχής μας, δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η ακαρπία που πλήττει σήμερα τις καλλιέργειές τους, έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στα καύσιμα, που έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγής, αλλά και στη μείωση του εισοδήματος που είχαν το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, του περιορισμού των εξαγωγών, του κλειστού τελωνείου στο Μαυρομάτι, της έλλειψης εργατικών χεριών, καθώς και των εξαιρετικά χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους.

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα έχει δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους παραγωγούς. Δεν μιλάμε απλά για μείωση του εισοδήματός τους, αλλά για σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις που δίνει κατά καιρούς, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια ώστε να στηρίξει έμπρακτά τον κλάδο. Έναν κλάδο του πρωτογενή τομέα της Θεσπρωτίας, που ενισχύει εδώ και δεκαετίες την τοπική οικονομία.

Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, ζητάμε την άμεση ένταξη των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος, όπως επίσης καλούμε και την κυβέρνηση να επέμβει δραστικά ώστε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανατιμήσεις των γεωργικών εφοδίων.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Ένταξη των παραγωγών εσπεριδοειδών σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος ζητούν οι πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών

Κατατίθεται προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αναφορά, επιστολή των προέδρων έξι κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών, με την οποία αιτούνται να ενταχθούν σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της ευρύτερης περιοχής, καθώς λόγω των κλιματολογικών συνθηκών υπήρξε καταστροφή της ανθοφορίας, αλλά και γενικότερα της καρπόδεσης των εν λόγω καλλιεργειών. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που δημιούργησαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (πανδημία, περιορισμός εξαγωγών, κλείσιμο τελωνείου Μαυραματίου, έλλειψη εργατικών χεριών), με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες

Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2021
Ο καταθέτων Βουλευτής
Κάτσης Μάριος

Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. Κάτσης Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.