Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα



Συνεργασία συζητά ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι, ιδιοκτήτης των Grimaldi Lines με την εταιρία “Κερκυραϊκές Γραμμές”, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εξειδικευμένη για ναυτιλιακά ζητήματα και μεταφορές έκδοση “shipmag.it”.
Ο Ιταλός μεγαλοεφοπλιστής δείχνει διάθεση να προχωρήσει σε κινήσεις που θα του εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο τόσο του Λιμένος Ηγουμενίτσας όσο και των γραμμών που εξυπηρετεί, τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο!

Συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της Kerkyra lines!
Ο Γκριμάλντι, ο οποίος από πέρσι έχει γίνει γνωστό ότι διεκδικεί να αγοράσει το Λιμάνι Ηγουμενίτσας, αποκάλυψε ότι πριν από μερικές ημέρες είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Kerkyra Lines, “εταιρίας που δραστηριοποιείται στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Παξοί και που μεταφέρει ετησίως 500.000 επιβάτες μόνο στην Κέρκυρα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προκειμένου οι δύο πλευρές να ξεκινήσουν μία σχέση συνεργασίας.
Δεν αποκάλυψε την υφή της συνεργασίας αυτής, ωστόσο από τη δήλωσή του ότι εκτός της συνεργασίας αυτής παραμένει η δέσμευσή του πως θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται και σε άλλα ιταλικά λιμάνια, φαίνεται ως ενδεχόμενο μία σχέση που να περιλαμβάνει είτε την από κοινού δρομολόγηση πλοίων στις γραμμές που αφορούν το νησί των Φαιάκων ή ακόμα και συνεργασία στη λειτουργία του ίδιου του Λιμανιού Ηγουμενίτσας.

Θέλει όλη τη “μεγάλη” επιβατική ακτοπλοϊα
Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι διεκδικεί, εκτός από την Ηγουμενίτσα, και το λιμάνι της Πάτρας καθώς και την εξαγορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας Attica Group προσπαθώντας να καταστήσει κυρίαρχη την παρουσία του ιταλικού ομίλου στην ελληνική εμπορική ναυτιλία.
Η εταιρία του έχει εδώ και πολλά χρόνια εξαγοράσει τις Μινωικές Γραμμές, που διαθέτουν έξι πλοία και ένα δίκτυο συνεργατών που λειτουργεί για αρκετές δεκαετίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Στη Minoan Lines, ο Γκριμάλντι διαθέτει σχεδόν το 100% των μετοχών…
Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Τι συνεργασία συζητά ο Grimaldi για τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.