Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών;

Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών;



Ακούμε συχνά τους επιστήμονες να μιλούν για το πόσο επιβλαβής είναι ο ήλιος και ότι θα πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου με προστασία προκειμένου να προφυλαχτούμε από τις συνέπειές του.
Ποιες είναι οι επιβλαβείς UV ακτινοβολίες και πως μπορείτε να διαλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου με προστασία; Σε όλα αυτά θα απαντήσει το SkyOptic.

Τα είδη ακτινοβολίας από τα οποία πρέπει να προφυλαχτείτε
Η υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακτίνες φωτός με υψηλότερη ενέργεια και χαμηλότερο μήκος κύματος από το ορατό μας φάσμα. Εάν τα μάτια μας εκτίθενται συνεχώς σε αυτές τις ακτίνες τότε είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες όπως ο καταρράκτης. Ας δούμε τα τρία βασικά είδη ακτινοβολίας:
UVA: Έχουν χαμηλότερη ενέργεια από τις UVΒ και UVC. Η υπερβολική έκθεση σε αυτές τις ακτίνες μπορεί να οδηγήσει σε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
UVB: Οι ακτίνες αυτές ευθύνονται για την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα. Όμως, η υπερέκθεση σε αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους οφθαλμούς όπως η φωτοκερατίτιδα. Τα περισσότερα γυαλιά ηλίου με προστασία διαθέτουν ειδικά φίλτρα για αυτήν την UV ακτινοβολία.
UVC: Δεν θα πρέπει να σας απασχολεί ιδιαίτερα αυτή η κατηγορία καθώς οι ακτίνες αυτές απορροφούνται κατά κύριο λόγο από την ατμόσφαιρα.

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου με προστασία
Αρχικά θα πρέπει να επιλέγετε γυαλιά ηλίου με προστασία από γνωστές και αξιόπιστες μάρκες καθώς φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις CE και UV400 από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να μπορούν να σας παρέχουν προστασία σε βαθμό 99-100% από τις ακτίνες UVA και UVB ενώ παράλληλα επιτρέπουν να διαπερνά το 75-90% του ορατού φωτός.

Ποιο είναι το σωστό χρώμα για τα γυαλιά ηλίου με προστασία
Πολλοί θεωρούν ότι το χρώμα των φακών στα γυαλιά ηλίου με προστασία επηρεάζει την αποτελεσματικότητά τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το χρώμα αποτελεί καθαρά μία προσωπική προτίμηση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το καφέ προσδίδει μια φωτεινότητα και τονίζει τα χρώματα του περιβάλλοντος ενώ το κίτρινο αυξάνει την αντίθεση. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα που ταιριάζει στο στυλ σας για τα επόμενα γυαλιά ηλίου με προστασία που θα αγοράσετε.

Συνοψίζοντας, η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα φορώντας τα κατάλληλα γυαλιά προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παθήσεις.
Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών; Πόσο σημαντική είναι η UV προστασία των γυαλιών; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.