Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.gr

Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.gr



Δουλειά έπιασαν 60.000 απογραφείς, που προσελήφθησαν για την απογραφή του πληθυσμού για το 2021. Ήδη, ξεκίνησαν να αφήνουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Στη συνέχεια, κάποιο μέλος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Πρώτη φορά ηλεκτρονική απογραφή
Με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες Απογραφές (συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων με προσωπική συνέντευξη) με επαναπροσδιορισμό της απογραφικής διαδικασίας συνυπολογιζόμενης της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται ο πληθυσμός να απογραφεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει.


Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr, όπου ο εκπρόσωπος του κάθε νοικοκυριού θα πρέπει να μπει έως τις 26 Νοεμβρίου και με τον κωδικό που θα του παραδώσει ο απογραφέας και να απαντήσει στα ερωτηματολόγια, με ημερομηνία αναφοράς την 22α Οκτωβρίου 2021. Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει.

Απογραφή «πόρτα – πόρτα»
Πάντως, από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.
Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών έχει σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του Κράτους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς (π.χ. Ηνωμένα Έθνη, ΟΟΣΑ).
Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.gr Aπογραφή πληθυσμού: Ξεκινούν οι δηλώσεις στο gov.gr Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.