Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη

Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη


Το κλείσιμο των χώρων της εστίασης σε όλη τη χώρα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου αποφάσισε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην εστίαση, που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης: «η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας:
  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021».


Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργος Καββαθάς ανέφερε σε συνέντευξη λίγο νωρίτερα στο ΣΚΑΙ ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνισε ότι στο take away δεν απαιτείται κάποιος έλεγχος πελατών.

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο πλήττουν σοβαρά τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε λόγο για μείωση τζίρου 30 - 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ σημείωσε πως τις δύο προηγούμενες μέρες η πτώση του τζίρου άγγιξε το 80%.

«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Οι ιδιοκτήτες του κλάδου ανησυχούν ότι προοπτικά τα μέτρα της κυβέρνησης, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή λειτουργία του, θα οδηγήσουν σε κλείσιμο πολλών καταστημάτων.
Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη Κατεβάζει ρολά η εστίαση σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.