Κράτος εν κράτει η ΠΑΕ Θεσπρωτός;

Κράτος εν κράτει η ΠΑΕ Θεσπρωτός;


Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα του Θεσπρωτού, που εδώ και δύο χρόνια είναι ΠΑΕ, δηλαδή Ανώνυμη Εταιρία, πραγματοποίησε την παρθενική εμφάνιση στην έδρα του, στα σαλόνια της Super League 2.
Ολόκληρη η κοινωνία της Θεσπρωτίας χάρηκε και έδειξε τη στήριξή της προς την ομάδα, κατακλύζοντας τις εξέδρες του γηπέδου.
Όλοι χαρήκαμε.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια, στο βωμό του κέρδους μιας ΠΑΕ.

Αναφερόμαστε στη λειτουργία του δημοτικού κυλικείου το οποίο υπάρχει στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του thespro.gr, η ΠΑΕ Θεσπρωτός, με έγγραφο προς το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του σταδίου, ζητούσε τη δωρεάν παραχώρηση του κυλικείου.
Η απάντηση, όπως προστάζει και η νομοθεσία, ήταν φυσικά αρνητική.
Παρόλα αυτά, την περασμένη Κυριακή, ετσιθελικά και με τσαμπουκά, η διοίκηση του Θεσπρωτού, λειτούργησε παράνομα (;) το κυλικείο, πουλώντας μέχρι και σουβλάκια, λες και βρισκόμασταν σε κάποιο πανηγύρι.

Αυτομάτως προκύπτουν αρκετά ερωτήματα.
Όπως το εάν κοπήκαν φορολογικά παραστατικά. Και εάν ναι με ποιον κωδικό και με ποιά έγκριση από το Τμήμα Υγείας της Περιφέρειας, αφού λειτούργησε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με την παραπάνω κίνηση της διοίκησης της ΠΑΕ Θεσπρωτός, είναι ολοφάνερο το που γράφουν το Δήμο Ηγουμενίτσας και τις αποφάσεις του.
Το Δήμο Ηγουμενίτσας, που έχει δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να μπορεί να παίζει μπάλα μία ΠΑΕ.
Το Δήμο Ηγουμενίτσας, που κακώς τους έχει παραχωρήσει ακόμα και γραφείο εντός του γηπέδου. Αλήθεια, τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου, ηλεκτρικό ρεύμα, καθαρισμό κτλ ποιος τα πληρώνει;

Αναρωτιόμαστε πραγματικά εάν αυτός είναι ο μεγαλοεπενδυτής - ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, που βρίσκει τρόπο να αποφύγει ένα ενοίκιο γραφείου, ή εάν δεν έχει πραγματικά ιδέα για το τί συμβαίνει στην ομάδα του και το πως κινείται και φέρεται η διοίκηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και κατά επέκταση στην τοπική κοινωνία.

Ναι. Να στηρίξουμε την τοπική ομάδα, ακόμα και εάν αυτή είναι Ανώνυμη Εταιρία πλέον. Αλλά όχι να νομίζετε κύριοι της διοίκησης πως μπορείτε να άγεστε σαν πειρατές, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις.

Υπόλογος πλέον είναι και ο ίδιος ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο οποίος βρέθηκε στο στάδιο την Κυριακή και σίγουρα διαπίστωσε τη λειτουργία του κυλικείου, παρόλο που οι υπηρεσία του είχε απαντήσει αρνητικά.
Εκτός και εάν και αυτός δεν ξέρει τι γίνεται στις υπηρεσίες του Δήμου στον οποίο είναι προϊστάμενος.

Κράτος εν κράτει η ΠΑΕ Θεσπρωτός; Κράτος εν κράτει η ΠΑΕ Θεσπρωτός; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.