8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας

8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας 


Εντάχθηκε το έργο «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 7.930.044,06€ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» .

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη της Ηγουμενίτσας με παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση του Δρεπάνου, την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, χώρων στάθμευσης οχημάτων, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων καθώς και χώρων αναψυχής.

Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού χώρου για όλους τους χρήστες καθώς και η ορθολογική διαχείριση του ελεύθερου δημοσίου χώρου. Ενδεικτικά, λαμβάνει χώρα παρέμβαση σε τμήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης & Φιλίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Δαγκλή καθώς και σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους όπως η Πλατεία Δημαρχείου και ο χώρος στη συμβολή των οδών Κύπρου και Δαγκλή. Αναβαθμίζονται επίσης οι χώροι έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και η οδός Σελλών, όπου βρίσκεται σήμερα η Δημοτική Αγορά.

Στα παραδοτέα της πράξης βρίσκονται η αστική ανάπτυξη και βιώσιμη αστική κινητικότητα με τη δημιουργία /ανάπλαση υπαίθριων χώρων σε αστικές περιοχές συνολικής επιφάνειας 63.870 μ2 περίπου, ενώ το συνολικό μήκος των κεντρικών οδών που ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης ανέρχεται στα 3,4 χιλιόμετρα περίπου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Σε άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, σχεδιάζουμε και μελετούμε έργα που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων όσοι διαμένουν και κινούνται στην πόλη μας. Η ένταξη του εν λόγω έργου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνάρτηση με το υπό δημοπράτηση έργο των παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης θα αναβαθμίσουν αισθητικά αλλά και λειτουργικά τον αστικό μας ιστό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναγέννηση της πόλης μας. Μέσω των παρεμβάσεων που ξεπερνούν σε επιφάνειες τα 63.000 τετραγωνικά μέτρα, γυρνάμε σελίδα, καθιστώντας την Ηγουμενίτσα πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου όλοι θα μπορούν να κινούνται εύκολα, φιλικά προς το περιβάλλον και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς.»
8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας 8.000.000€ για παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.