Για ακόμα μία φορά αρνήθηκαν να απαντήσουν στη βουλή για το πτυχίο Πορφύρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ακόμα μία φορά αρνήθηκαν να απαντήσουν στη βουλή για το πτυχίο Πορφύρη (ΒΙΝΤΕΟ)


Συζητήθηκε το πρωί της Δευτέρα, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριου Κάτσης, προς τον Υπουργό Οικονομίας, η οποία αφορούσε «Φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τα τυπικά προσόντα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΗΓ, καθώς και την εξαίρεση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα από το ξεπούλημά του».
Στην ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας "απάντησε" τελικά ο Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος.
Και βάζουμε τη λέξη "απάντησε" σε εισαγωγικά γιατί επί της ουσίας, για ακόμα μία φορά απέφυγαν να δώσουν σαφή απάντηση για το εάν είναι σύννομη η διαδικασία, πετώντας το μπαλάκι για το διορισμό του κ. Πορφύρη στη θέση του Διευθύνοντας Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε., σε ανεξάρτητο σύμβουλο που είχε υποδείξει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Κάτσης στη δευτερολογία του, ανέφερε πως ο Υφυπουργός παραδέχεται πως η όλη διαδικασία διορισμού της διοίκησης και της επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου γίνεται από ένα ανεξάρτητο σύμβουλο που έχει ορίσει το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας και ζήτησε μία ξεκάθαρη απάντηση, χωρίς φυσικά να τη λάβει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι υφυπουργός κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας μας λέει ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος 2932 του 2001 το άρθρο 22 ούτε η έγκριση του καταστατικού το άρθρο 11 παράγραφος 2 που λέει ότι ο διευθύνων σύμβουλος οφείλει να έχει πτυχίο ΑΕΙ. Από τη μη απάντησή σας και φορτώνοντάς τα όλα στο ΤΑΙΠΕΔ, προφανώς καταλαβαίνω ότι ο διορισμός είναι μη σύννομος κατά τους νόμους." 

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στη βουλή:

Για ακόμα μία φορά αρνήθηκαν να απαντήσουν στη βουλή για το πτυχίο Πορφύρη (ΒΙΝΤΕΟ) Για ακόμα μία φορά αρνήθηκαν να απαντήσουν στη βουλή για το πτυχίο Πορφύρη (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.