ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ


«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αποτελούν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα για στήριξη τους αγροτικού εισοδήματος. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, έχουν ως οδηγό την ΚΑΠ της ΕΕ και μόνο ως «ασπιρίνες» μπορούν να χαρακτηριστούν. Γι’ αυτό και δεν περιλαμβάνουν αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, μείωση συνολικά της φορολογίας, αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές στο 100% της ζημιάς για την παραγωγή και για το φυτικό – ζωϊκό κεφάλαιο, σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο κλπ.

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε πρόσφατα στην βουλή, όπως και η ΝΔ, τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ και αφορούσαν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Επίσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον ΣΥΡΙΖΑ η συνέχιση και το βάθεμα από την κυβέρνηση της ΝΔ της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μετατρέψει και την υγεία σε εμπόρευμα φτάνοντας σήμερα στο σημείο να μετράμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και προκλητικά να θεωρείται ότι δεν τρέχει τίποτα. Μια πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και προτείνει προς την κυβέρνηση να τοποθετηθεί υπουργός Υγείας "κοινής αποδοχής".

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού «ξέχασε» να πει ότι επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίησή του σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ πήγε ένα βήμα πιο πέρα παραχωρώντας σε ιδιώτες το 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε. Πράγμα που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την παραχώρηση στην Cosco του λιμανιού του Πειραιά. Επίσης διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τη μη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο λαό χρήση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε ποια κομμάτια της «χερσαίας ζώνης» θα παραχωρηθούν στον δήμο. Κουβέντα φυσικά δεν είπε για τους κινδύνους εμπλοκής στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ που αυξάνονται με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που αποτελεί στρατηγική σημασίας υποδομή.

Μίλησε για την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός χωρίς όμως να αμφισβητήσει το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου που έχτισαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τσακίζουν τις ΣΣΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ειδικά τον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου που δίνει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με βάση την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα. Η πρόταση αυτή αποτελεί «κενό γράμμα» για χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με μερική ή «ευέλικτη» απασχόληση που αποτελούν την πλειοψηφία των νέων συμβάσεων με αποτέλεσμα όλο και να περιορίζεται το τμήμα των εργαζόμενων που τους αφορά. Τελικά η πρόταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το δίκαιο αίτημα που διατυπώνουν τα σωματεία για επαναφορά του κατώτατου μισθού, ως βάση για τη διαμόρφωση όλων των μισθών από κει και πάνω, για να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που θα αμείβεται κάτω απ' αυτόν το μισθό. Μια διεκδίκηση που πάει μαζί με το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου των τελευταίων χρόνων, το οποίο φέρει τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους επαγγελματίες για «διαγραφή μέρους χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» μόνο ως «καθρεφτάκι προς ιθαγενείς» μπορεί να χαρακτηριστεί. Εξ αλλού και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει όπως η ΝΔ και τα άλλα κόμματα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και για αυτό διεύρυνε την εργασία και το άνοιγμα των καταστημάτων στις 32 Κυριακές το χρόνο, προτείνει την προώθηση συνεργιών και συγχωνεύσεων «ώστε να υπάρξει βελτίωση της παραγωγικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών». Να γιατί δεν ψήφισε την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ και αφορούσε μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων.

Τέλος μίλησε για την ακρίβεια κρύβοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των ομίλων με δισ. Ευρώ από το «ταμείο ανάκαμψης . Ειδικότερα οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι το αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και της «πράσινης μετάβασης» που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα άλλα τα αστικά κόμματα, για να διασφαλιστούν νέα πεδία εγγυημένης κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μίλησε ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, κρύβοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ, που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν σταμάτησε αλλά συνεχίστηκε αποδεικνύοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια. Η μια κυβέρνηση κόβει η άλλη ράβει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες-κτηνοτρόφους, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, που αγωνιούν για την επόμενη μέρα, να μην πέσουν στις νέες παγίδες που στήνονται, να μην περιμένουν λύσεις «απ’ τα πάνω», από τις λεγόμενες «προοδευτικές κυβερνήσεις». Προοδευτική είναι μια κυβέρνηση όταν παίρνει μέτρα για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, όπως έπραξαν οι κατά καιρούς «προοδευτικές» η «αριστερές» κυβερνήσεις. Να ακολουθήσουν το πρόσφατο παράδειγμα των εργατών στο λιμάνι της Cosco και της «e-food» που δεν περίμεναν μια «προοδευτική κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ να τους λύσει τα προβλήματα ,αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους ακυρώνοντας στην πράξη τον αντεργατικό νόμο (Χατζηδάκη) της κυβέρνησης και απέσπασαν κατακτήσεις.

Η διέξοδος επομένως υπάρχει και βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Με την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και με την συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί ο λαός να έχει νίκες επιτυχίες. Να ανοίξει ο δρόμος για την προοπτική που υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.



ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 12/12/2021

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.