H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά η ανεξάρτητη κίνηση (ΠΑ.ΣΟ.Κ –ΛΑ.Ο.Σ) μάλλον έχει μπερδευτεί και αντί να εκπροσωπεί εργαζόμενους το παίζει εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής Σουλίου. Μα πως άλλωστε και να μην είναι εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής ;

Με την ανακοίνωση της προσπαθεί να βγάλει λάδι την Δημοτική αρχή Σουλίου ,να δώσει άφεση αμαρτιών με διάφορες δικαιολογίες για τΙς τεράστιες ευθύνες που έχει στα θέματα προσωπικού. Μιλάει για ελλείψεις προσωπικού λες και είναι ο μοναδικός Δήμος που αντιμετωπίζει τέτοια θέματα, που και εδώ η ευθύνη είναι της Δημοτικής Αρχής αυτής και της προηγούμενης. Αλλά ο δήμος προτιμά να κάνει κινητοποιήσεις μόνο για το κλείσιμο των τραπεζών ( μιας και ο δήμαρχος είναι τραπεζικός υπάλληλος ) και όχι για τις τεράστιες ελλείψεις που έχει ο Δήμος. Δεν αναφέρει πουθενά ότι στην διοίκηση του Δήμου Σουλίου προτεραιότητα δεν είναι το προσωπικό αλλά οι απευθείας αναθέσεις που στον εν λόγω Δήμο πάνε σύννεφο. Εδώ δεν έχει ελλείψεις προσωπικού;

Ξεχνά ,εσκεμμένα (γιατί εδώ οι ευθύνες είναι άλλου) η εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής Σουλίου (Ανεξάρτητη Κίνηση) να αναφέρει γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμα τα κλιμάκια των εργαζομένων 3/κ , τα ΜΑΠ στις καθαρίστριες σχολείων , τα εκτός έδρας των εργαζομένων.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση αναφέρει τον προϋπολογισμό γιατί μάλλον δεν θα γνωρίζει ότι καμιά πίστωση οφειλής σε εργαζόμενους δεν έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Η ανεξάρτητη κίνηση (ΠΑ.ΣΟ.Κ –ΛΑ.Ο.Σ) θέλοντας να αποκαταστήσει την <<αλήθεια>> όπως δηλώνει, μας κατηγορεί για ρεσιτάλ αυθαιρεσίας ενώ οι ίδιοι ήταν που στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου την Τετάρτη έθιξε πρόσωπα και υπολήψεις εργαζομένων του Δήμου Σουλίου με ακατανόμαστες εκφράσεις .Εν κατακλείδι χρησιμοποιούν τις θέσεις τους στο ΔΣ για να εξυπηρετούν συμφέροντα της Διοίκησης και δικά τους και όχι των εργαζομένων

Για να δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα :

Ο σύλλογος στις 12-2-2021 με έγγραφο του προς τον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη αιτήθηκε τις οφειλές των εργαζομένων

Η Δημοτική αρχή με έγγραφο της απάντησε με το αρ πρωτ 2799/19-3-2021έγγραφο της :




Αφού λοιπόν στην απάντηση του μας ευχαρίστησε (με ειρωνικό τρόπο )για το ενδιαφέρον , μας ενημερώνει ότι η αρμόδια υπηρεσία το τρέχει κιόλας (η αρμόδια υπηρεσία που είναι στον ίδιο όροφο του δήμαρχου )

Στη συνέχεια, προς το τέλος Σεπτεμβρίου επιτροπή των εργαζομένων μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου είχαν συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν είχε ακόμα διευθετηθεί με τον Δήμαρχο Σουλίου Η απάντηση του κ Καραγιάννη ήταν ότι μέχρι τέλους του χρόνου 2021 το θέμα θα έχει λήξει.

Και εδώ είναι ο εμπαιγμός της διοίκησης Καραγιάννη με την Ανεξάρτητη Κίνηση . Σε αγαστή συνεργασία οι δυο τους και με αφορμή τις εκλογές του συλλόγου ήρθαν σε συνεννόηση, να μην δοθούν τα χρήματα στους εργαζομένους για να θεωρηθεί ήττα της ΔΑΣ, και την επόμενη των εκλογών να θεωρηθεί νίκη της Ανεξάρτητης Κίνησης μιας και πίστευαν ότι θα είναι πρώτη δύναμη.

Δυστυχώς για αυτούς, οι εργαζόμενοι τους χάλασαν τα σχέδια και κράτησαν το σύλλογο όρθιο και έμεινε στα χεριά των εργαζομένων .

Μας μιλάνε για κομματισμό ,ποιοι; Αυτοί που ήταν για χρόνια εκπρόσωποι τύπου στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι σε βουλευτικές εκλογές με το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη ;

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Έχουν ξεβρακωθεί συνδικαλιστικά. Ο ρόλος τους είναι να σιγοντάρουν την πολιτική της διοίκησης του δήμου Σουλίου, να δρουν πυροσβεστικά στην αγανάκτηση των συναδέλφων και τις διαθέσεις για κινητοποιήσεις και να σαμποτάρουν την όποια προσπάθεια οργάνωσης αγώνα απέναντι στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και διοίκησης Δήμου.

Σας καλούμε ακόμη και όσοι τους στηρίξατε στο παρελθόν, να κρίνετε τη στάση τους, να βγάλετε συμπεράσματα να απορρίψετε τους προσκυνημένους συνδικαλιστές-δεκανίκια της Διοίκησης .

Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!

Η ΔΑΣ ΟΤΑ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να βρίσκεται στους χώρους δουλειάς να συσπειρώνει τους εργαζόμενους σε αγώνες γύρω από τα πραγματικά προβλήματα. Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, την πανδημία. Για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.