Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν από την ΕΜΑΚ δύο οδηγοί οι οποίοι βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου

Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν από την ΕΜΑΚ δύο οδηγοί οι οποίοι βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στην επιχείρηση συμμετέχει η 1η ΕΜΑΚ από την Αθήνα. Στο σημείο έχει μεταβεί και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Λίγο μετά τις 18.00 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν σώοι πέντε από τους αγνοούμενους επιβάτες ενώ η ΕΜΑΚ κατάφερε να απεγκλωβίσει δύο οδηγούς, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο.

Τους δύο εγκλωβισμένους από το γκαράζ του πλοίου παρέλαβε σώους ελικόπτερο και τους μετέφερε στην Κέρκυρα. Οι προσπάθειες εντοπισμού αγνοουμένων συνεχίζονται.

Σκάφη που έχουν σπεύσει στο σημείο ρίχνουν νερό για να σβήσουν τη φωτιά, ενώ βάσει των νεότερων στοιχείων έχουν διασωθεί 278 άτομα.



















00:00







00:29































00:00







00:21































00:00







00:20































00:00







00:24













Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, «τουλάχιστον 278 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους 11 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, από τη φωτιά στο Ε/Γ-Ο/Γ «Euroferry Olympia», σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας».

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσαν το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, όπου αποβίβασαν με ασφάλεια όλους τους διασωθέντες του «Euroferry Olympia».

Όπως τόνισε ο κ. Λαγκαδιάνος, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από 3 ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και επιβατηγό οχηματαγωγό Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται, επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.
Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν από την ΕΜΑΚ δύο οδηγοί οι οποίοι βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν από την ΕΜΑΚ δύο οδηγοί οι οποίοι βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.