Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενους

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενους



Συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες στο πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, εν πλω από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι της Ιταλίας.
Άνδρες της ΕΜΑΚ αναζητούν τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 278 άτομα. Παράλληλα, συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για την πυρκαγιά υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.
Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων και τριών Ελλήνων, αναφέροντας ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και στις οικογένειές τους στις οποίες παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα», ενώ «ειδική ψυχολόγος του λιμενικού είναι στη διάθεσή τους».
«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα συνεχιστεί σήμερα είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους», συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ήδη εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα βρίσκεται στην περιοχή. Τόνισε ακόμη ότι αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση, με συνεργασία της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των αρμόδιων αρχών, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων και των υδάτων και να αποφευχθεί οποιαδήποτε θαλάσσια ρύπανση.
Συμπλήρωσε ότι Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος.
Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε τον απεγκλωβισμό των δύο ανθρώπων από ομάδα της ΕΜΑΚ χθες βράδυ «ηρωική πράξη», ενώ αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται στα πλοία είπε πως είναι αυστηροί και συστηματικοί και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς θα είναι περισσότερη η ακτοπλοϊκή κίνηση.
Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενους Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.