Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο

Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο


Tαυτόχρονη παρουσία σε δύο μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων είχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, που εντάσσονταν στο πρόγραμμα προώθησης των τοπικών προϊόντων σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Alimentaria που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το διάστημα 4-7 Απριλίου 2022 και τη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2022, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Berlin ExpoCenter City του Βερολίνου.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στις δύο αποστολές της Περιφέρειας Ηπειρου, επέστρεψαν με «κέρδη» στις έδρες τους, καθώς στο σύνολό τους συνήψαν εμπορικές συμφωνίες διευρύνοντας το πελατολόγιό τους.

Ειδικότερα:
Η Περιφέρεια Ηπείρου «εκπροσωπήθηκε» με 6 επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2022.
Οι άνω των 2.000 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και οι πάνω από 50.000 αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από 110 χώρες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την Fruit Logistica ως την κορυφαία έκθεση για την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτα Ναυρόζογλου. Ο κ. Ψαθάς με το πέρας της έκθεσης δήλωσε ότι «οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην Ήπειρο και να δοκιμάσουν ηπειρώτικες γεύσεις από αγνά υλικά και προϊόντα.
Οι ηπειρώτικες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Έκθεση είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα απαιτητικό κοινό και μια δυναμική αγορά καταναλωτών. Η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει και προωθεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, με στόχο την ανάπτυξη της Ηπείρου και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ειδικότερα των νέων ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της παρουσίας μας στην Έκθεση».

Στη Βαρκελώνη
Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Alimentaria η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε με 10 επιχειρήσεις. Πρόκειται για την κορυφαία έκθεση της Ισπανίας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εκθέτες από 52 χώρες και είχε 100.000 επισκέπτες από 149 χώρες.
Στο πλαίσιο της Alimentaria πραγματοποιήθηκε γαστρονομική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν σπεσιαλιτέ του τόπου μας.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Καλούδης. Τον συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας είχε η Προϊσταμένη Προβολής & Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων κ. Σοφία Φούκη.
Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε Βαρκελώνη και Βερολίνο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.