Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου


Με την Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά την Δευτέρα, κορυφώνεται η Ιερά Σαρακοστή με το πρόγραμμα των Iερών Aκολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, να έχει ως εξής:
Μεγάλη Δευτέρα, 7.30 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Νυμφίου.
Μεγάλη Τρίτη, 7.30 μ.μ. θα τελεστεί επίσης η Ακολουθία του Νυμφίου.
Μεγάλη Τετάρτη, 10:00 π.μ. θα τελεστεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και Ευχέλαιο. Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει ο Όρθρος της Μεγ. Πέμπτης (Μυστικός Δείπνος).
Μεγάλη Πέμπτη, 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Στις 7:00 μ.μ. θα ψαλούν τα Δώδεκα Ευαγγέλια.
Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8:30 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Ωρών και στις 11:00 π.μ. θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Επιτάφιος Θρήνος και στις 09:00 μ.μ. θα γίνει περιφορά του Επιτάφιου.
Μέγα Σάββατο, 7:00 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11:00 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Στις 12:00 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και θα ακολουθήσουν Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.
Κυριακή Πάσχα, 28 Απριλίου 10:00 π.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα (Εσπερινός της Αγάπης).
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Δονάτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.