Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας που θα συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα: "Η καθαρή ενέργεια στη μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής". Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σκοπός του project ήταν η κατασκευή ενός αυτόνομου μίνι μετεωρολογικού σταθμού με δυνατότητες μέτρησης ατμοσφαιρικής πίεσης, θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας. Η τροφοδοσία του σταθμού γίνεται μέσω μπαταρίας 12V, η οποία φορτίζεται μέσω ηλιακού πανέλ.
Στόχος: Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας και η βιωματική επαφή τους με συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η ομάδα μαθητών που συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι με αλφαβητική σειρά:
1. Γιώτης Σταύρος
2. Καρρά Ανδρομάχη
3. Κούτσικος Αθανάσιος
4 Μητσιώνης Μάξιμος
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που εργάστηκαν για αρκετό χρονικό διάστημα, τα απογεύματα, στο εργαστήριο Πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα για μια ακόμη φορά, τον κ Νούση Βασίλειο, υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτίας για την αστείρευτη υπομονή του στην επιστημονική καθοδήγηση των μαθητών μας.
Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία.
Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.