Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).

Στην εκδήλωση με θέμα: «Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος» τονίστηκε η σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής κατά την αγχωτική περίοδο των εξετάσεων από τον κ. Ιωάννη Σουπιό, Κλινικό Διαιτολόγο – Διαβητολόγο και Πρόεδρο του ΙΔΜΕ και δόθηκαν έξυπνες συμβουλές για τους τρόπους διαχείρισης του άγχους από την κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου, απόφοιτη ΦΠΨ με ειδίκευση στην Ψυχολογία και μέλος του ΚΕΠ Υγείας.

Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Νικολέτα Λάμπρου, Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, ενώ η κα Ειρήνη Γκότοβου, Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στο ρόλο του Κέντρου Κοινότητας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κα Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η περίοδος των εξετάσεων είναι μία περίοδος τεταμένη και η διαχείριση του άγχους κρίνεται απαραίτητη τόσο για τη νηφαλιότητα και την υγεία των υποψηφίων όσο και για την ψυχική τους ισορροπία. Ταυτόχρονα, η σωστή διατροφή είναι εκείνη η οποία θα τροφοδοτήσει τους μαθητές με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη τους. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις, να έχουν υγεία και να πετύχουν τους στόχους τους. Να ξέρουν όμως πως δεν είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι απλά μία από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε έναν αγώνα δύσκολο και απαιτητικό για την επίτευξη των στόχων τους. Να θυμούνται πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων, αυτό θα αποτελεί αρχή για μια σειρά εμπειριών που θα ομορφύνει τη ζωή τους!»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας εύχεται με τη σειρά του καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές που ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.


Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ) Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.