Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη
1. Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.2 του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (A-164) « Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».
3. Την υπ' αριθ. 2501/1/268-ε ́από 30-05-2022 αναφορά του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, λόγω διεξαγωγής αγώνα τρίαθλου με τίτλο «ΒΙΚΟΣ» IONIAN SEA TRI 2022, την Κυριακή 05 Ιουνίου 2022 στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1ο
1. Τις κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή διέλευση των αθλητών στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, κατά τις ώρες από 06:45' π.μ. έως 13:30' μμ. της Κυριακής 05 Ιουνίου 2022:
Α. Τμήμα Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 60 (Διασταύρωση Ελευθερίου) έως χ.θ. 70 (Διασταύρωση Μαζαρακιάς)
α. Για τα κινούμενα οχήματα με κατεύθυνση προς Πρέβεζα:
I. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τ. και των λεωφορείων από ώρα 06:45' έως 11:30’.
II. Κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων επιτρέπεται με τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ώρα 07:00'έως 11:15'ώρα:
• Ανώτατο όριο ταχύτητας οχημάτων 40 χλμ/ώρα
• Εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων στην χ.θ. 66 (Διασταύρωση Μηλοκοκιάς), μέσω της Επαρχιακής Οδού Μηλοκοκιάς - Καταβόθρας - Ελευθέριο και επανείσοδο των οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας -
Ηγουμενίτσας στη χ.θ. 60 (Διασταύρωση Ελευθερίου)
• Στο τμήμα της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 70 (διαστύρωση Μαζαρακιάς) έως χ.θ. 66
(διασταύρωση Μηλοκοκιάς) η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε ειδικά οριοθετημένο με
κατάλληλη σήμανση τμήμα, ευρισκόμενο στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.
β. Για τα κινούμενα οχήματα με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα
1. Κυκλοφορία όλων των οχημάτων επιτρέπεται με τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από ώρα 06:45' έως 11:30'ώρα:
• Ανώτατο όριο ταχύτητας οχημάτων 40χλμ/ώρα
• Εκτροπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην χ.θ. 62 (Διασταύρωση Μαργαριτίου), μέσω της Δημοτικής Οδού προς Μαργαρίτι - Παλαιάς Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και επανείσοδο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στη χ.θ. 66 (Διασταύρωση Μηλοκοκιάς).
• Στο τμήμα της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 70 (διαστύρωση Μαζαρακιάς) έως χ.θ. 66
(διασταύρωση Μηλοκοκιάς) η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε ειδικά οριοθετημένο με
κατάλληλη σήμανση τμήμα, ευρισκόμενο στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

Β. Τμήμα Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από χ.θ. 70 (Διασταύρωση Μαζαρακιάς) έως χ.θ. 80 (Διασταύρωση Συβότων),
• Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από ώρα 06:45' έως και ώρα 13:30'.
• Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα, σε ειδικά οριοθετημένο με κατάλληλη σήμανση τμήμα, ευρισκόμενο στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.
• Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (με εξαίρεση των φορτηγών άνω των 3,5 τ. και λεωφορείων των οποίων η διέλευσή τους απαγορεύεται έως την 11:15' ώρα) με κατεύθυνση προς Πρέβεζα στη χ.θ. 80 (διασταύρωση Συβότων) και διενέργεια αυτής μέσω της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας - Εγνατίας Οδού - Επαρχιακής Οδού Βασιλικού - Καρτερίου και επανείσοδο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας
(διασταύρωση Μαζαρακιάς) χ.θ. 70.
• Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα στη χ.θ. 70 (διασταύρωση Μαζαρακιάς) και διενέργεια αυτής μέσω Επαρχιακής Οδού Βασιλικού - Καρτερίου - Εγνατίας Οδού.
Γ. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από και προς τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (από ώρα 06:45' έως και ώρα 13:30'), θα διενεργείται μέσω της δημοτικής οδού Πλαταριάς, από τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας (χ.θ. 81) - παραλιακή οδό Πλαταριάς - επαρχιακή οδό Πλαταριάς - Συβότων (κυκλικός κόμβος πλησίον γέφυρας Πλαταριάς) και αντίστροφα.

Άρθρο 2ο
Το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, για το χρονικό διάστημα των παραπάνω ρυθμίσεων, να ελέγξει την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόμενης σήμανσης και να λάβει τα αναγκαία μέτρα αρμοδιότητάς του, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, διαθέτοντας προς τούτο ρυθμιστές τροχονόμους σε επίκαιρα σημεία, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή.
Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, εξουσιοδοτείται με την παρούσα για τη ρύθμιση και την ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς και για τη λήψη τυχόν πρόσθετων κυκλοφοριακών μέτρων, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Άρθρο 3ο
Οι Παραβάτες της παρούσας απόφασης, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 52, 103 και 104 του Ν. 2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα IONIAN SEA TRI 2022 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.