Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και την επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και την επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά



Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει τους δημότες με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ότι υπάρχει η δυνατότητα επανασύνδεσης τους στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τη δημοσίευση της αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150 (ΦΕΚ6302/Β/29-12-2021) Υπουργικής Απόφασης.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31/12/2021.
Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τις 15/2/2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3 της ανωτέρω ΚΥΑ.
Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται στην ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14-7-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020)

Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του N. 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.
Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Δικαιολογητικά μεταβολής των παραπάνω. Σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία, προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που τεκμηριώνει την μεταβολή.

Επισημαίνονται τα εξής:

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ειδική αίτηση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο Κέντρο Κοινότητας Δ. Σουλίου ή απευθείας στο πρωτόκολλο του Δ. Σουλίου (Κ. Καραμανλή 179, Παραμυθιά, Δημαρχειακό Μέγαρο) μαζί με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Κέντρο Κοινότητας : 2666360137 – 2666360138
Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και την επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και την επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.