Αχέροντας και Καλαμάς στα top 7 ποτάμια της Ελλάδας για αναζωογονητικές βουτιές

Αχέροντας και Καλαμάς στα top 7 ποτάμια της Ελλάδας για αναζωογονητικές βουτιές


Καλές οι παραλίες στη θάλασσα αλλά και αυτές πλάι στα ποτάμια έχουν τη δική τους χάρη. Έχουν απίθανα κρυστάλλινα νερά, οργιώδη φύση και εξαιρετικές λιλιπούτειες παραλίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις και κάπως μεγαλύτερες. Στις όχθες τους μπορείτε να χαρείτε δροσερές -και πολύ μάλιστα – βουτιές και να τις συνδυάσετε με ένα ολοήμερο πικ νικ. Σε αρκετές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να κάνετε και μια μικρή πεζοπορία, αλλά να είστε σίγουροι πως θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω.

Αχέροντας


Τι να πούμε για αυτό το ποτάμι, είναι απλά υπέροχο. Μπορεί η φήμη που αιώνες κουβαλάει να είναι κάπως μαύρη, δυσοίωνη, γρουσούζικ ή θλιβερή ωστόσο το ίδιο το ποτάμι και η φύση γύρω του είναι καταπληκτικά. Θα πάτε στο χωριό Γλυκή, στην ευρύτερη περιοχή του θα βρείτε αρκετά σημεία για να αράξετε, το ομορφότερο όμως είναι αυτό στις πηγές, λίγο πιο πάνω από το χωριό. Όπου ένα πλατανόδασος απλώνεται δεξιά και αριστερά και στη μέση περνά ο Αχέρωντας με τα γαλαζοπράσινα νερά του. Μπείτε και μέσα στο φαράγγι που ξεκινά από το σημείο και δεν θα χάσετε.


Καλαμάς


Έξω από το Εκκλησοχώρι, στο νομό Ιωαννίνων, περνά ο ποταμός Καλαμάς, ο δεύτερος μεγαλύτερος της Ηπείρου. Εκεί λοιπόν, νοτιοδυτικά του χωριού, υπάρχουν πολλά πλατώματα ανάμεσα στα δέντρα που είναι ιδανικά για να βουτήξετε στα κρύα νερά του ποταμού. Αγριοβελανδιές και πλατάνια, βότσαλο ή άμμο εδώ τα έχει όλα, ακόμα και ψάρια, αν το νερό σας φαίνεται κρύο, ρίχτε το στο ψάρεμα. Στο χωριό Λίθινο, υπάρχει και το Θεογέφυρο, ένα φανταστικό φυσικό γεφύρι, κάτω από το οποίο επίσης μπορείτε να βουτήξετε στα νερά του Καλαμά.



Πηγή: travel.gr
Αχέροντας και Καλαμάς στα top 7 ποτάμια της Ελλάδας για αναζωογονητικές βουτιές Αχέροντας και Καλαμάς στα top 7 ποτάμια της Ελλάδας για αναζωογονητικές βουτιές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.