Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον

Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ένας σημαντικός αριθμός ειδικών σε διάφορους τομείς από την Ελλάδα (Θεσπρωτία & Θεσσαλονίκη) συναντώνται στην Ηγουμενίτσα για να συζητήσουν σχετικά με το πώς πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον. Η σχετική συζήτηση θα γίνει με ανοικτή δημόσια εκδήλωση με τίτλο «Πρόβλεψη για την Εδαφική Συνεργασία», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγίων Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα) στις 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00-14:00 στην οποία και σας καλούμε να συμμετέχετε.
Η εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας άσκησης δημιουργίας σεναρίου που εκτελείται στο πλαίσιο του έργου PoWER PLUS και στοχεύει στον εντοπισμό των κύριων ζητημάτων που ενδέχεται να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα τα λιμάνια της Αδριατικής-Ιονίου, υπό το φως της επιδημίας του Covid19 και της σχετικής οικονομικής κρίσης, παρέχοντας έτσι περαιτέρω υποστήριξη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στις τοπικές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως και σε επίπεδο διαμόρφωσης Ευρωπαϊκής πολιτικής. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση και, ως εκ τούτου, για τη βελτίωση των κύριων αποτελεσμάτων που παράγονται από το πρώην έργο PoWER, δηλαδή τη Μεθοδολογία PoWER για την οικοδόμηση εφοδιαστικής αλυσίδας καινοτομίας, τη στρατηγική PoWER για την εξέλιξη των λιμένων σε Κόμβους Καινοτομίας και την Πλατφόρμα ΤΠΕ www. powerports.eu.
Το PoWER PLUS είναι ένα έργο διάρκειας 6 μηνών που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο IPA II.

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον Ηγουμενίτσα: Συζήτηση για το πως θα πρέπει να είναι τα λιμάνια στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου στο μέλλον Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.