6 έδρες λιγότερες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου - Χάνει 1 η Θεσπρωτία

6 έδρες λιγότερες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου - Χάνει 1 η Θεσπρωτία



Έξι έδρες λιγότερες θα έχει το νέο Περιφερειακό Συμβουλίου Ηπείρου. 
Η απογραφή ήρθε για να επιβεβαιώσει όσα ήδη προβλεπόταν στον εκλογικό νόμο του 2021 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Έτσι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου από τις 51 έδρες που έχει σήμερα θα περιοριστεί στις 45.
Οι τρεις από αυτές τις έδρες χάνονται από τα Ιωάννινα και από μια από τους υπόλοιπους τρεις νομούς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Νόμο, η κατανομή των εδρών αποσυνδέεται από τον αριθμό των ψηφισάντων και «μέτρο για τον υπολογισμό των εδρών των περιφερειακών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας αποτελεί το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης του πληθυσμού της περιφέρειας δια του αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου κάθε περιφέρειας.
Από το πηλίκο της διαίρεσης του πληθυσμού κάθε εκλογικής περιφέρειας δια του εκλογικού μέτρου προκύπτουν οι έδρες των περιφερειακών της συμβούλων».
Για την Ήπειρο, με βάση την απογραφή του 2021, το μέτρο αυτό υπολογίζεται σε 7101, το οποίο διαιρεί τον πληθυσμό κάθε εκλογικής περιφέρειας και δίνει 22 έδρες στα Ιωάννινα (έναντι 25 σήμερα), 9 έδρες στην Άρτα (έναντι 10 σήμερα), 6 έδρες στη Θεσπρωτία (έναντι 7 σήμερα) και τέλος, 8 έδρες στην Πρέβεζα (έναντι 9 σήμερα).
6 έδρες λιγότερες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου - Χάνει 1 η Θεσπρωτία 6 έδρες λιγότερες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου - Χάνει 1 η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.