Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας

Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας


Με πλήθος συμμετοχών από Δήμους - μέλη του Δικτύου ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Δράση του ΕΔΔΥΠΠΥ, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, με θέμα: «Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: «Μην υποτιμάς τις ενδείξεις». Για εφήβους και ενήλικες» στην οποία συμμετείχε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα για την πρόληψη της βίας υλοποιείται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ με τη συνεργασία της ΑΜΚΕ Obrela.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ορέστης Γιωτάκος Ψυχίατρος, PhD και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Obrela ο οποίος αναφέρθηκε στη συναισθηματική κακοποίηση των παιδιών από το περιβάλλον του και στις συνέπειες αυτής, στους τρόπους πρόληψης, στη σεξουαλική κακοποίηση αλλά και στην κατάθλιψη, στην πρόληψη της αυτοκτονικότητας και στην επίδραση του Διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν οι καλές πρακτικές 2 Δήμων-μελών του Δικτύου, του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Μεταμόρφωσης. Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησε η κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου, απόφοιτος Φ.Π.Ψ. με κατεύθυνση Ψυχολογίας, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε το βίντεο που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Γιωτάκο να απαντά στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες