Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα

Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα


Οριστικοποιήθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να περιλάβει το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά στο τομεακό του πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Πρόσθεσε ότι είναι ειλημμένη και η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να εντάξει στο δικό της Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ την οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, είπε ότι θα δημοπρατηθεί ως τρίιχνος κλειστός με ανισόπεδους κόμβους και βοηθητικό δίκτυο. «Ώστε- πρόσθεσε- εάν αύριο, μεθαύριο αλλάξουν τα δεδομένα της κυκλοφορίας των οχημάτων να είναι εύκολο για να επεκταθεί σε τετράιχνο». Συμπλήρωσε ακόμη ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο στην ανάδοχο εταιρεία και τους συνεργάτες της ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι μελέτες.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο έργο είναι σε τακτική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη, «ο οποίος είναι στη διάθεση μας όταν χρειάζεται, Πρόκειται μάλιστα να έρθει στα Γιάννενα προκειμένου να κάνει δημόσια τις σχετικές ανακοινώσεις».

Για την οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος ώστε το Υπουργείο Υποδομών να επιτρέψει στην Περιφέρεια να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή του έργου.

«Είχε γίνει μια απόπειρα και το 2018 να αναλάβουμε το έργο. Έχουμε επιστολή του τότε Υπουργού. Ακολούθως το 2019, δόθηκε έγκριση για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, η οποία όμως τότε με τις εκλογές καταργήθηκε. Εμείς το έχουμε προτείνει ως πρώτο έργο στο Ε.Π. 2021-2027 της Περιφέρειας», υπογράμμισε.

Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε Πρέβεζα- Θεσπρωτία, είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις για έργα μαζί του, «και νομίζω ότι αν δεν είχαν συμβεί αυτά τα έκτακτα γεγονότα με τις πυρκαγιές, θα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αρκετά περισσότερα».
Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.