Μεταφέρουν από το λιμάνι αδρανή χωρίς άδεια; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταφέρουν από το λιμάνι αδρανή χωρίς άδεια; (+ΒΙΝΤΕΟ)


Παρά τις αντιδράσεις -καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές- από το Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων αλλά και το Δήμο Ηγουμενίτσας καθώς και μεμονωμένων κατοίκων, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με την υπ' αριθμό 54/2021 απόφασή του, που είχε ληφθεί στις 8 Μαρτίου 2021 και που είχε διάρκεια για ένα έτος, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τον προσωρινό και κατ’ εξαίρεση καθορισμό της ράμπας 3 ή 4 του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας ως ράμπα φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς αδρανών υλικών με Φορτηγά – Οχηματαγωγά πλοία (τύπου παντόφλας), για την εξυπηρέτηση των Ιόνιων Νήσων.

Η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε., είχε διάρκεια ένα έτος και έληξε στις 8 Μαρτίου 2022. 

Στις 31 Μάϊου συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. και με την υπ' αριθμό 214/2022 απόφασή του, απορρίπτει την εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου του λιμανιού, που πρότεινε την παράταση για έναν ακόμα χρόνο, τον κατ’ εξαίρεση καθορισμό της ράμπας 3 ή 4 του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας ως ράμπα φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς αδρανών υλικών.

Επομένως δεν επιτρέπονται πλέον οι μεταφορές αδρανών υλικών από τις συγκεκριμένες ράμπες του λιμένα.


Σήμερα όμως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 στις 8 το πρωί, έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στη ράμπα 4, το πλοίο Γρηγόρης Μ.

Στον προβλήτα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που κατέγραψε ο φακός του thespro.gr, το ανέμεναν ήδη φορτηγά, έμφορτα με αδρανή υλικά, τα οποία και εναπόθεσαν στο εσωτερικό του πλοίου. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ή ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας έδωσε κάποια "μυστική" παράταση (αφού – παρά την επισταμένη αναζήτηση - δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί σχετική απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ή η φορτοεκφόρτωση γίνεται χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ως η κατ’ εξοχήν αρμόδια ελεγκτική αρχή, θα πρέπει άμεσα να ελέγξει και να μας απαντήσει, με ποια διαδικασία και με ποιες άδειες πραγματοποιήθηκε η σημερινή φορτοεκφόρτωση αδρανών υλικών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Μεταφέρουν από το λιμάνι αδρανή χωρίς άδεια; (+ΒΙΝΤΕΟ) Μεταφέρουν από το λιμάνι αδρανή χωρίς άδεια; (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 24, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.