Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;

Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;


Τον τελευταίο χρόνο, όπως έχουμε όλοι προφανώς δει και διαπιστώσει, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γίνεται προσωρινός αποδέκτης τμημάτων ανεμογεννητριών, οι οποίες έχουν προορισμό τη Βόρειο Ελλάδα.
Για τις ανάγκες προσωρινής αποθήκευσης των τμημάτων, η μεταφορική εταιρία νοικιάζει χώρο από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Μάλιστα αποφέρει στον ΟΛΗΓ σημαντικό χρηματικό ποσό, που φτάνει τις 23.000€ ανά μήνα για μία έκταση περίπου 10 στρεμμάτων.
Από την αρχή της φετινής χρονιάς, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας έχει νοικιάσει 5 φορές έκταση για την προσωρινή και με αντάλλαγμα παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χερσαίου λιμενικού χώρου, για την εναπόθεση γενικού φορτίου (τμήματα ανεμογεννητριών) προερχόμενα από εκφόρτωση πλοίων.
Συγκεκριμένα, συνεχόμενα από τις 28/1/2022 μέχρι και στις 21/7/2022.


Και εδώ θα σταθούμε. Στην τελευταία παραχώρηση.

Όπως διαβάζουμε στην απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ στις 5 Ιουλίου 2022 με αριθμό 315 (Δείτε ΕΔΩ), κατά πλειοψηφία αποφάσισαν "την αποδοχή του υποβληθέντος αιτήματος και συνεπώς την έγκριση της παράτασης παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χερσαίου λιμενικού χώρου εμβαδού 520,00 τ.μ. στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Το οικονομικό αντάλλαγμα να καθοριστεί για το σύνολο του παραχωρούμενου χώρου και για τη διάρκεια της παραχώρησης (22/06/2022 – 21/07/2022) σε χίλια ογδόντα τέσσερα ευρώ (€1.084,00) πλέον χαρτοσήμου, ήτοι 1.123,02 ευρώ."

Από την 21η Ιουλίου μέχρι και σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες και όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να είναι αποθηκευμένα τα τμήματα των ανεμογεννητριών, μέσα στο λιμάνι.

Παρά την ενδελεχή έρευνα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπάρχει από τότε νέα παραχώρηση για τη χρήση χερσαίου λιμενικού χώρου.

Εντούτοις όμως, ακόμα και σήμερα (8/9/2022), βρίσκεται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στον προβλήτα 4, εμπορικό πλοίο το οποίο ξεφορτώνει τμήματα ανεμογεννητριών και τα εναποθέτει σε χώρο του λιμένα εξωτερικού.


Γεννιούνται εύλογα τα εξής ερωτήματα:
Με τί άδεια η εταιρία εναποθέτει τα τμήματα εντός του λιμένα;
Υπάρχει παραχώρηση από το ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. και εάν όχι έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα για παράνομη κατάληψη χερσαίου τμήματος του λιμένα;
Πόσα τετραγωνικά καταλαμβάνουν σήμερα τα τμήματα των ανεμογεννητριών;
Πόσες ημέρες θα καταλαμβάνουν χώρο στο λιμάνι, χωρίς παραχώρηση άρα και χωρίς κόστος;
Πόσα είναι τα έσοδα που έχει χάσει η ΟΛΗΓ ΑΕ;
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και ο Λιμενάρχης του, όπως και στην περίπτωση με τα αδρανή υλικά (Δείτε ΕΔΩ), πάλι δεν βλέπουν τι γίνεται μπροστά στα μάτια τους και πως επιτρέπουν να γίνεται κατάληψη του λιμένα χωρίς την απαραίτητη άδεια;

Κάποιος θα πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις...
Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Χωρίς άδεια οι ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.