Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία

Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία


Στην έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED- Ελληνικό Τμήμα» προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.
H πρόσκληση αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Κομποτίου και Αράχθου (από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά), την Φιλοθέη και τον Αμβρακικό (από το Δήμο Αρταίων ), την Δ.Ε Φιλιππιάδας από τον Δήμο Ζηρού, τις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου από τον Δήμο Πρέβεζας και τη Δ.Ε Φαναρίου από τον Δήμο Πάργας, όπως επίσης της Δημοτικές Ενότητες Μαργαριτίου και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τα σχέδιο, ο αγωγός θα έχει μήκος περίπου 2.000 χλμ, εκ των οποίων περισσότερα από 1.400 είναι υποθαλάσσια. Πρόκειται να συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα , καταλήγοντας στην Ιταλία. Στην ελληνική επικράτεια πρόκειται να περάσει από την Κρήτη και Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, όπου στην συνέχεια θα διασχίσει για περίπου 600 χλμ την ελληνική ηπειρωτική χώρα (και από την Ήπειρο) για να φτάσει στην Ιταλία μέσω του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μήκους περίπου 210 χλμ.
Πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει από σαράντα κύματα και με την κατασκευή του να παραμένει αμφίβολη.
Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος είναι μακρύς..
Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία Σε διαβούλευση ο αγωγός EASTMED που θα τελειώνει στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.