Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa

Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa


Προσχηματικές οι αλλαγές στην ΕΥΠ
«Φέρνετε μια ΠΝΠ για την ενίσχυση της ακεραιότητας της ΕΥΠ όπως λέτε. Αφού πιαστήκατε με τη γίδα στην και ενώ όλες οι δικαιολογίες σας στο δημόσιο διάλογο ήταν τουλάχιστον γελοίες – για να μην πω τίποτα χειρότερο-έρχεστε σήμερα εδώ να μας προτείνετε αλλαγές εντελώς προσχηματικές που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια ότι δεν θα συνεχίσετε το ίδιο παρακρατικό βιολί Και ερωτώ λοιπόν; 3 χρόνια και πλέον κυβερνάτε, γιατί δεν τα κάνατε», είπε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης στην κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση της ακεραιότητας της Ε.Υ.Π. Η συζήτηση που διεξήχθη στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου έγινε υπό τη σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών σε πολιτικούς και δημοσιογράφους.
«Είχε σχέδιο ο κ. Μητσοτάκης να πάρει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ πάνω του, είχε σχέδιο να αλλάξει το νόμο για να διοριστεί ο εκλεκτός του σεκιουριτάς κ. Κοντολέων που δεν είχε πτυχίο, είχε σχέδιο να ιδρύσει το ΚΕΤΥΑΚ, την παρα-ΕΥΠ με δικό της προϋπολογισμό για να διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια και χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, δικό της ΑΦΜ και προϊστάμενο τον δ/ντη του γραφείου του Διον. Μελιτσιώτη - γιατί δεν του ‘φτανε ο έλεγχος της ΕΥΠ ήθελε και παραμάγαζο ΙΧ- είχε σχέδιο να αδρανοποιήσει την ΑΔΑΕ με τροπολογία να μην ενημερώνει τα θύματα παρακολούθησης, είχε σχέδιο να φέρει διάταξη ώστε να φυτέψει πηρύνες της ΕΥΠ σε κάθε Δημόσια υπηρεσία αλλά σχέδιο να κάνει ακέραια την ΕΥΠ δεν είχε, την άφησε ξέφραγο αμπέλι! Τώρα το απέκτησε, 3 χρόνια μετά σας πήρε ο πόνος και μας φέρνετε ΠΝΠ;» αναρωτήθηκε ο Μάριος Κάτσης.

Πέρι Ρώσικης παρέμβασης
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας είπε δεικτικά για το αφήγημα της κυβέρνησης ότι το ζήτημα των υποκλοπών είναι προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Κ. Μητσοτάκη από τον Ρώσικο παράγοντα «O Aδ. Γεωγιάδης σήμερα είπε σήμερα το Ν. Φίλη και όλο τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω αυτού ορντιναντζα του Πούτιν επειδή μίλησε για κάμψη δημοκρατίας στην Ελλάδα. Και ρωτώ: Οι αμερικάνικες Financial Times, οι New York Times, η Γερμανική Deutche Welle, η γαλλική Liberation το ευρωπαικό Politico και το Euroctive και το Ευρ. Κοινοβούλιο που διεξάγει εξεταστική για το θέμα, όλοι αυτοί που μιλάνε για αυταρχισμό τύπου 7ετίας στην Ελλάδα και έχουν τη θλιβερή φιγούρα του ΠΘ πρωτοσέλιδο, ορντινάντζες του Πουτιν και αυτοίΠόσο υποτιμάται τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».

Απαγορέψτε τα κακόβουλα λογισμικά- Η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Intelexa
Αναφορικά με την κυβερνητική γραμμή ότι τα κακόβουλα λογισμικά είναι παγκόσμιο θέμα και είναι πολλά σε πλήθος και πρέπει να αντιμετωπιστούν ο Μάριος Κάτσης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «Φταίνε τα κακόβουλα λογισμικά γενικά μας λέει η κυβέρνηση. Απαγορεύστε τα! Ιδού η Ρόδος! Αλλά μην γενικεύετε για να θολώσετε τα νερά! Εδώ έχουμε 4 επιβεβαιωμένες παρακολουθήσεις (Kουκάκης,Μαλιχουδης, Ανδρουλάκης, Σπίρτζης) από ένα συγκεκριμένο λογισμικό το Predator της Intelexa!
Λέτε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει προμηθευτεί, ή μισθώσει. Βέβαια, η ομάδα ανάλυσης απειλών (TAG) της Google στο portal της λέει ότι “το Predator πουλήθηκε σε υποστηριζόμενους από κυβερνήσεις φορείς σε διάφορες χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα” και ενημερώνει τους χρήστες της Google να προσέχουν ποια link πατάνε. Διαψεύσατε και την μεγαλύτερη εταιρία του πλανήτη. Μάλλον θα είναι ορντινάντζα του Πούτιν και αυτή…
Και ρωτάμε: Θα ελέγξετε την εταιρία; Και εδώ θα κάνω μια πρόταση που δεν έχει ακουστεί στο δημόσιο διάλογο: Η Ιntelexa πρέπει να ελεγχθεί αυτεπάγγελτα από την ΑΠΔΠΧ για παραβίαση του νόμου 4624/19 περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις 4 παραπάνω περιπτώσεις και να ασκήσει κυρώσεις. Αυτή είναι η αρμόδια αρχή και όχι η ΑΔΑΕ ούτε η εθνική αρχή διαφάνειας που δήθεν την έλεγξε, τα βρήκε όλα καλά αλλά μετά παραιτήθηκε ο πρόεδρός της κ. Μπίνης. Ο κ. Μενουδάκος ο πρόεδρος της Αρχής, οφείλει να επιτελέσει το συνταγματικό του ρόλο χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς να υπολογίζει ότι η θητεία του βρίσκεται σε παράταση».

Οι ευθύνες Πιερρακάκη
Ακούω την γραμμή της κυβέρνησης που λέει για καταστροφή του ηλεκτρονικού αρχείου της ΕΥΠ λόγω αναβάθμισης του λογισμικού. Αυτά είναι ανήκουστα! Προφανώς έχετε καταστρέψει αρχεία επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε παρέμβαση. Είναι δυνατόν οποιαδήποτε εταιρία να μην κράτησε back up αρχεία σε software upgrade στην Ελλάδα που ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης όπως καμώνεστε; Τι έχει να πει ο κ. Πιερρακάκης για αυτό;
Και μιας και το ανέφερα ο κ.Πιερρακάκης έσπευσε να υπογράψει έργο 44εκ € με απόρρητη σύμβαση για την κυβερνοασφάλεια στο δημόσιο τομέα καθώς η ΕΥΠ είναι εθνικός CERT. Η πρόταση μας είναι να αποσυνδεθεί η κυβερνοασφάλεια από τις μυστικές υπηρεσίες και να αξιοποιηθεί η γενική διεύθυνση κυβερνοασφάλειας ως εθνικό CERT που είναι υποστελεχωμένη και με επικάλυψη αρμοδιοτήτων αλλά επέλεξε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να εμπλακεί.
Αφήνω στην άκρη ότι καθυστέρησε 3 χρόνια να θωρακίσει τις κρίσιμες υποδομές της χώρας και αφού έγιναν σουρωτήρι από τους χάκερς η Cosmote και τα ΕΛΤΑ. Μπορεί να μας απαντήσει γιατί ενώ η ΕΥΠ είναι εθνικός CERT υπέγραψε τη σύμβαση με το ΚΕΤΥΑΚ που είναι παραμάγαζο της ΕΥΠ εμπνεύσεως Μητσοτάκη; Γιατί όχι στην ΕΥΠ; Έπειδή έχει δεν είναι απολύτως ελεγχόμενη δομή; Και στην τελική, δώσατε 44 εκ € στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας για να έρχεστε να μας επικαλείστε ότι καταστράφηκαν τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη λόγω αναβάθμισης λογισμικού; Να τη χαίρεστε την καινοτομία σας και το ψηφιακό άλμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν δεν μπορεί να κρατήσει ούτε back up! Προφανώς ψεύδεστε και συγκαλύπτεται τις ευθύνες του Πρωθυπουργού που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε προτιμήσει την παραίτηση από τον αυτοεξευτελισμό.
Ο κ. Πιερρακάκης και ο κ. Γεραπετρίτης που πήγαν στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας για να καλύψουν τον κ. Κοντολέοντα ότι δεν παρακολουθείται κανείς πολιτικός. Μόλις αποκαλύφθηκε όμως η αλήθεια ο μεν κ. Πιερρακάκης εποίησε την νήσσαν ο δε κ. Γεραπετρίτης είπε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην επιτροπή ποτέ δεν είπε ότι δεν παρακολουθείται κανείς πολιτικός. Και Ερωτώ: Αυτό εδώ το δημοσίευμα που βγήκε ως Δελτίο Τύπου σε πάρα πολλά site με τον΄ίδιο τίτλο ποιος το έστειλε; “Πιερρακάκης και Γεραπετρίτης αποδόμησαν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για παρακολουθήσεις»
Ερωτώ ποιος το έστειλε; Εσείς η μονταζιέρα του Μαξίμου; Αν ήταν ψευδή τα δημοσιεύματα γιατί δεν τα διαψευσατε; Κι αν ήταν αληθή, γίνεται να υπήρξε αποδόμηση εκ μέρους Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη χωρίς να υπάρξει κοινή κατεύθυνση με τον αποδεδειγμένα ψευδόμενο, πρώην Διοικητή της ΕΥΠ;


Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa Ο Μάριος Κάτσης στη Βουλή για την ΕΥΠ: Να καταργηθεί το ΚΕΤΥΑΚ και η ΑΠΔΠΧ να ελέγξει την Ιntelexa Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.