https://picasion.com/

Μ. Κάτσης: Η εταιρεία της Ρ. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο

Μ. Κάτσης: Η εταιρεία της Ρ. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο


«Το Πιτσίκα GATE είναι πολύ πιο βαθύ από όσο φαίνεται», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης προχωρώντας σε νέα καταγγελία πως η εταιρεία της Ρεβέκκας Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο.

«Έπειτα από τις αποκαλύψεις του Π. Πολάκη περί αναθέσεων που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εξέδωσε μια ανακοίνωση που όχι μόνο… μπάζει αλλά καρφώνεται κιόλας», σημειώνει και παραπέμπει σε ανακοίνωση της κυρίας Πιτσίκα που, όπως αναφέρει ο κ. Κάτσης, «όλο έκπληξη μας πληροφορεί με επικριτικό ύφος οτι "η People for Business δραστηριοποιείται από το 2007, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις και βραβεία", πως έχει "ένα κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκατ. ευρώ" ενώ όλο νόημα σημειώνει πως "έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές -και την τελευταία τριετία- ως εταιρεία σε διαγωνισμούς για έργα του Δημόσιου κάποιους τους έχουμε κερδίσει, κάποιους τους έχουμε χάσει"».

ADVERTISINGRemaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

«Προσπερνούμε το γεγονός πως η ίδια ομολογεί πως την τελευταία τριετία έχει τζιράρει 5, 5 εκατ. ευρώ που όλως τυχαίως ταυτίζεται με την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος του οποίου διατηρεί το μητρώο στελεχών», τονίζει και απευθύνει τα εξής ερώτηματα:

«Μπορεί να μας πει η κυρία Πιτσίκα ή κάποιος από την κυβέρνηση, πώς γίνεται μέσα σε ένα χρόνο η εταιρεία People for Business να δεκαπλασίασε τα κέρδη μετά φόρων σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό της; Φαίνεται έπιασαν τόπο τα πήγαινε-έλα στα Υπουργεία και τις ΑΕ του Δημοσίου. Μπορεί να μας πει η κ. Πιτσίκα τι μέσο όρο κερδών είχε η εταιρία από το 2007 που συστήθηκε έως και το 2019 που βγήκε η ΝΔ του συνεργάτη της κ. Μητσοτάκη να συγκρίνουμε;».

«Με περισσό θράσος, που μόνο όσοι νιώθουν "ανέλεγκτοι" διαθέτουν, επικαλείται πως οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες άρα κακώς την καταγγέλλουμε. Μπορεί όντως οι απευθείας αναθέσεις να είναι νόμιμες και υπό προϋποθέσεις αναγκαίες, όμως μπορεί να μας απαντήσει πού έχει ξαναδεί διαδικασία απευθείας ανάθεσης-αστραπή που ο φορέας (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας/αρ. Σύμβασης 46/2022) ζητάει προσφορές στις 23-5-2022 και στις 25-05-2022 επιλέγεται η εταιρία της PfB ως ανάδοχος; Μια στάση στον ΟΑΣΑ δύο ημερών η κυρία Πιτσίκα και τζίραρε!», σχολιάζει ο Μ. Κάτσης.

«Ελπίζουμε να μην μαθαίνει τέτοια success stories στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ γιατί θα ξαναχρεοκοπήσουν τη χώρα. Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωσή της είναι η μόνη επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, παρά τις αποκαλύψεις ότι πρωτοκλασάτοι υπουργοί όπως οι κ.κ. Δένδιας και Γεραπετρίτης την είχαν διορίσει σε εποπτευόμενους φορείς. Η κυρία Πιτσίκα φαίνεται πως δεν είναι απλά ένα "enfant gâté" του καθεστώτος. Είναι ο εκτελεστικός βραχίονας του επιτελικού κράτους να αλώσει κομματικά το Δημόσιο με διορισμούς από το μητρώο Μητσοτάκη με σκοπό τη δημιουργία ενός κράτους ΙΧ. Και να της μείνει και κάτι στην τσέπη…», υπογραμμίζει και καταλήγει με το εξής υστερόγραφο:

«Eπειδή ένα βραβείο-πιστοποίηση που επικαλείται η κυρία Πιτσίκα είναι το Greate place to Work το έχει λάβει κατά σύμπτωση και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μήπως η κυρία Πιτσίκα μέσω της PfB έκανε για λογαριασμό του Υπερταμείου τη στελέχωση της ΔΕΗ με γαλάζιους διευθυντές και επέλεξε και τον σημαιοφόρο των golden boys κ. Στάσση; Αναμένουμε απαντήσεις».
Μ. Κάτσης: Η εταιρεία της Ρ. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο Μ. Κάτσης: Η εταιρεία της Ρ. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: