Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα;

Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα;


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δυο νηπιαγωγοί με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, η Τσοπόκη Μαρία και η Μάρκου Ουρανία, με καταγωγή τη Θεσπρωτία, σε συνεργασία με τις εκδόσεις iwrite σας παρουσιάζουν την πρώτη τους συγγραφική απόπειρα με ένα παραμύθι πρωτότυπο, μαγικό και ευφάνταστο με τον τίτλο «Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα;»

Λίγα λόγια για το παραμύθι….
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα σ’ ένα μακρινό δάσος, αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν. Η μάγισσα Αλαντάλα είναι πολύ προβληματισμένη. Στριφογυρίζει γύρω από το καζάνι της, σκέφτεται, ψάχνει και δοκιμάζει ένα νέο ξόρκι. Η επιθυμία της μία: να πάρει τη θέση του Αϊ-Βασίλη! Την ίδια ώρα, ένα μικρό ατύχημα φέρνει μεγάλες ανατροπές στο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη. Μια βόλτα στο δάσος, ίσως τον βοηθήσει... Εκεί συναντά ένα κοριτσάκι ντυμένο στα κόκκινα, μια πανέμορφη κοπέλα με γυάλινα γοβάκια και 7 μικρούς νάνους. Είναι η αγάπη όλων τους αρκετή, ώστε να νικήσει τη μάγισσα και να σώσει τα Χριστούγεννα;
Πρόκειται για μια ξεχωριστή ιστορία που φέρνει τη μαγεία των κλασικών παραμυθιών μέσα στα Χριστούγεννα και μιλάει για τη δύναμη της αγάπης, την καλοσύνη και την αλληλεγγύη

Μίλησαν για το παραμύθι….
Η αγάπη είναι το μεγαλύτερο θαύμα των Χριστουγέννων. Αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν στους μικρούς τους αναγνώστες οι συγγραφείς του παιδικού βιβλίου «Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα;». Για να αναδείξουν τη σπουδαία έννοια της αγάπης που παίρνει μακριά κάθε θλίψη, κάθε στεναχώρια και ισορροπεί τα πάντα, επιστράτευσαν τη μάγισσα Αλαντάλα. (Συνέντευξη στο Vivlio Life με τη Μαρία Τσακίρη)
Είναι ένα βιβλίο το οποίο είναι πραγματικά πολύ έξυπνο γιατί περνάει μέσα από τα παραμύθια που μεγαλώσαμε και κάνοντας χαριτωμένες και αισθαντικές στάσεις μας φέρνει στα φετινά Χριστούγεννα (Μάρνη Χατζηεμμανουήλ – Εκπομπή Αναστοχασμοί)
Είναι ένα βιβλίο πολύ τρυφερό. Το όνομα της μάγισσας Αλαντάλα ευρηματικό και αστείο προδιαθέτει τα παιδιά για μια….αλαντάλα συνέχεια. Πρόκειται για ένα παραμύθι προσαρμοσμένο στο γλωσσολογικό πλούτο των παιδιών και κατά συνέπεια προσιτό και ευκολοδιάβαστο. Αυτό που το κάνει συναρπαστικό είναι ότι κινείται σε τρία επίπεδα, το ένα είναι ο κόσμος της μάγισσας, το δεύτερο είναι το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη και το τρίτο το δάσος. Με αυτή την εναλλαγή πραγματοποιείται η ικανοποίηση των παιδιών για κίνηση, τα γοητεύει, τα συναρπάζει (Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη Βραβευμένη συγγραφέας από την ένωση Ελλήνων λογοτεχνών)

Το θεατρικό έργο των δυο νηπιαγωγών που είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι φανερώνει την αγάπη τους για τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου στο νηπιαγωγείο. Η ιστορία διαθέτει χιούμορ, έχει αρκετές καλές στιγμές και ωραίο στρωτό λόγο. Το θεωρούμε ιδανικό για παιδιά α’ και β’ δημοτικού και για νηπιαγωγεία που θα το δουλέψουν με συνέπεια και συστηματικά (ELNIPLEX – άρθρο για τη θεατρική παράσταση που βασίζεται στο παραμύθι)
Το παραμύθι «Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα;» απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.https://www.iwrite.gr/bookstore/paidiko-magissa-alantala/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας Τσοπόκη Μαρία 6971619100 (maria.tsopoki@gmail.com) - Μάρκου Ουρανία 6987113982 (ranmarkou@gmail.com)
Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα; Τι έκανες στα Χριστούγεννα μάγισσα Αλαντάλα; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.