Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας


Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) κ. Μάριο Τσάκα και κλιμάκιο στελεχών της, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Γραφείο Δημάρχου, στο πλαίσιο της επίσκεψης της εταιρείας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η επίσκεψη στην πόλη της Ηγουμενίτσας είχε σκοπό την επίβλεψη της προετοιμασίας των μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου της πόλης και την επιθεώρηση των χώρων εγκατάστασης των δεξαμενών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τους οποίους θα τροφοδοτείται η πόλη.

Η Ηγουμενίτσα και οι υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας Ηπείρου (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), όπου θα γίνουν έργα φυσικού αερίου από τη ΔΕΔΑ, θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν με την καινοτόμο τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς με βυτία από τον σταθμό φόρτωσης στη Ρεβυθούσα.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου θα εγκατασταθούν σε χώρους που θα βρίσκονται έξω από τις πόλεις, διασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας του έργου και ελαχιστοποιώντας τις συνέπειες στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, εκτός από ασφαλής και καινοτόμος, είναι επίσης και περιβαλλοντικά πιο ήπια. Έτσι, αίρεται ο ενεργειακός αποκλεισμός της Ηγουμενίτσας και, μάλιστα, με τη χρήση του καθαρότερου ορυκτού καυσίμου που διανέμεται στην Ελλάδα.

Το έργο της ΔΕΔΑ για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ηγουμενίτσα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, παρέχοντας σε μεγάλο μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πόλης τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια αποδοτική και καθαρή μορφή ενέργειας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη Διευθύνοντος Συμβούλου και κλιμακίου ΔΕΔΑ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.