Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…”

Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…”


Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε η Αναπληρωτής Τομέραχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, για την άδεια εγκατάστασης μονάδας πετρελαιοειδών, στη Λωρίδα Σαγιάδας, ανάμεσα στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Η κα Τελιγιορίδου σε ραδιοφωνικής της συνέντευξη στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Θεσπρωτία, ρωτήθηκε για το θέμα της εγκατάστασης πετρελαιοειδών και η απάντησή της ήταν αιχμηρή:

“Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών ανάμεσα σε 28 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας. Είναι επιζήμια η απόφαση αυτή για τις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά αποτελεί κι ένα μεγάλο κίνδυνο για την περιοχή, για το περιβάλλον και για τον τουρισμό. Είναι αδιανόητη η απόφαση που πάρθηκε. Όποιος την πήρε την απόφαση αυτή ή είναι άσχετος ή εξυπηρετεί συμφέροντα. Η συνύπαρξη ιχθυοκαλλιεργειών με πετρελαιοειδή είναι εκ των ων ουκ άνευ ασυμβίβαστη”.

Στην ίδια συνέντευξη η Αναπληρωτής Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε για τα προβλήματα των παραγωγών μανταρινιών και για τη διαφορά της τιμής από τον παραγωγό στον καταναλωτή: “Είμαστε η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη διαφορά τιμής από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Η φτώχεια στο χωράφι και η ακρίβεια στο ράφι… Γιγαντώνεται η αισχροκέρδεια με ευθύνη της κυβέρνησης καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος…”

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, τοποθετήθηκε επίσης για τη νέα ΚΑΠ σημειώνοντας ότι “μπαίνουνε στόχοι οι οποίοι θα πρέπει να ικανοποιούνται από τον παραγωγό για να παίρνει επιδοτήσεις στα οικολογικά σχήματα, ενώ δεν υπάρχει ούτε η διοικητική προετοιμασία, ούτε η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, ρευστότητας, και η κυβέρνηση πανηγυρίζει, ενώ στην πραγματικότητα το στρατηγικό σχέδιο δεν διασφαλίζει την επίτευξη των στόχων που βάζει η κομισιόν, γιατί δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία… Η κυβέρνηση απλά εύχεται ότι όλα θα πάνα καλά…”

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:


Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…” Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.