Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;»

Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;»


Ο κ. Γιόγιακας αντί για απολογητής της Μαξίμου ΑΕ καλό θα ήταν να μελετάει περισσότερο ή να σταματήσει να ψεύδεται δημοσίως για την αδειοδότηση των πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα. Η προπαγάνδα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δεν περνάει πια όταν κυβερνά η ΝΔ 3.5 χρόνια.

Σύμφωνα με τα ίδια τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Γιόγιακας στην ανακοίνωσή του, στο σχετικό 13, αναφέρεται ότι η άδεια εγκατάστασης της «Ασφαλτικά Ελλάδος ΑΒΕΕ» χορηγήθηκε στις 22-08-2012 με απόφαση του τότε Υφυπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για 3 έτη με δυνατότητα παράτασης για 3 έτη.

Το 2015 ο Π.Σκουρλέτης υπέγραψε τυπικά την παράταση που δικαιούταν βάση της άδειας που είχε ήδη εκδοθεί για 3 χρόνια και το 2018 ο Γ. Σταθάκης επέκτεινε την παράταση για άλλα 2 έτη βάση σχετικού νόμου η οποία και έληξε οριστικά το 2020 χωρίς ποτέ να γίνει η επένδυση, καθώς δεν εξασφάλισε τις υπόλοιπες αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν από τα υπόλοιπα Υπουργεία. Να σημειωθεί πως οι παρατάσεις αυτές είναι τυπική διαδικασία που απορρέει από την ίδια την άδεια εγκατάστασης του 2012 χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα άρνησής της.

Και ύστερα ήρθε η Μαξίμου ΑΕ. Ενώ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος [ΠΔ] για την χωροθέτηση της ΠΟΑΥ που ήδη είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και απέμεναν τα τυπικά για την ολοκλήρωσή της όπως γνωρίζουν άπαντες στον κλάδο, έρχεται με την πρόσφατη απόφαση και εκδίδει νέα άδεια εγκατάστασης πετρελαιοειδών όπως το 2012! Μάλιστα η απόφαση αυτή είναι πολύ χειρότερη του 2012 γιατί τότε δεν υπήρχε το ΠΔ για την ΠΟΑΥ το οποίο ουσιαστικά και τυπικά καταργείται με αυτή τη νέα άδεια βάζοντας σε μεγάλους μπελάδες τους ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας που είναι έξαλλοι.

Ο κ. Γιόγιακας καλό θα είναι να μην πιάνεται αδιάβαστος ή ψευδόμενος και του συνιστούμε να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και ας απαντήσει στα στελέχη που προέρχονται από την παράταξή του όπως ο κ. Καχριμάνης, ο κ. Πιτούλης αλλά και στους φορείς τις Θεσπρωτίας που βάζει απέναντι.
Δεν γίνεται να είναι κανείς και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα σε ένα μικρό τόπο σαν τη Θεσπρωτία. Δεν γίνεται δημοσίως να είναι ενάντια στην επένδυση και πίσω από κλειστές πόρτες να πηγαινοέρχεται με τους επενδυτές χέρι-χέρι στα Υπουργεία.

Κρείττον σιγάν κ. Γιόγιακα…
Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;» Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.