ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων


Τους λίγους μεγάλους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν "μπίζνες" και να λειτουργήσουν ως "καπιταλιστές" εξυπηρετεί και το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία που αποτέλεσε το κριτήριο για την πρόσφατη βράβευσή του ως «Αγρότης της χρονιάς». Αυτοί οι λίγοι μεγάλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί με άλλους επιχειρηματίες είναι οι ωφελούμενοι και από την πρόσφατη έγκριση του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην κοινότητα Μαργαριτίου του Ν. Θεσπρωτίας.

Αυτούς τους λίγους μεγάλους αγρότες και κτηνοτρόφους που επιδιώκουν να βγάλουν από τη μέση τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους που βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα λόγω της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στηρίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αλλά και τα κέρδη των μεταποιητικών βιομηχανιών κρέατος και γάλατος που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο ακριβώς όπως ορίζει η ΚΑΠ της ΕΕ. Εξ ου και η εχθρική του στάση απέναντι στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηντοντρόφων. Η στήριξη που έδωσε για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Οι αυταπάτες που καλλιέργησε ότι με τη συγκρότηση της διεπαγγελματικής φέτας, με την εξωστρέφεια, με τις βιολογικές καλλιέργειες και προϊόντα, με τους ελέγχους στο γάλα, με την πιστοποίηση των προϊόντων, με την ίδρυση του αγροτοκτηνοτροφικού πάρκου στον Κατσικά, με το να γίνουν παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θάρθουν καλύτερες μέρες για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Κουβέντα δεν έχουμε ακούσει από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που πνίγονται στα χρέη και έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να μείνουν στις καλλιέργειές τους και τα ζώα τους. Κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην ταΐζουν σωστά τα ζώα τους ακόμα και να τα σφάζουν. Κουβέντα δεν ακούσαμε για το πρόσφατο κόψιμο αρκετών κτηνοτρόφων από την εξισωτική αποζημίωση με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα ακόμη πλήγμα το συρρικνωμένο εισόδημά τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της διαχρονικής στήριξης και από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου της ΚΑΠ της ΕΕ αποτυπώνονται και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι μόνο κατά το χρονικό διάστημα 2009-2020 τόσο ο αριθμός των προβάτων στην Ήπειρο μειώθηκε κατά 42,1% όσο και των αντίστοιχων εκμεταλλεύσεων κατά 48,4% ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των προβάτων ανά εκμετάλλευση. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στα αιγοειδή.

Υπάρχουν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που αντιδρούν στο όραμά του, στην ΚΑΠ της ΕΕ και συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν πανελλαδικά και σε όλους τους νομούς της Ηπείρου. Με τους αγώνες κέρδισαν ανάσες όπως το αφορολόγητο, απέτρεψαν να γίνουν φωτοβολταϊκά, πάρκα στους Δήμους Σουλίου και Ζηρού γιατί χάνονταν βοσκοτόπια καταστρέφονταν αγροτικές δραστηριότητες. Στο δρόμο αυτό πρέπει να συνεχίσουν, σπάζοντας την μοιρολατρία, αφήνοντας «το τίποτα δεν γίνεται» και να δυναμώσουν τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, να φτιάξουν καινούργιους εκεί που δεν υπάρχουν. Μόνο με τους αγώνες και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΚΑΠ της ΕΕ, των χτεσινών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ μπορούν να εμποδίσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουν ανάσες ανακούφισης όπως: μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Καμία αναμονή, καμία προσδοκία από τους τωρινούς και τους μελλοντικούς «σωτήρες» που έχουν για πυξίδα τους, τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτοκτηνοτρόφων, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τις κατευθύνσεις της νέας αναθεωρημένης ΚΑΠ της ΕΕ. Με τους αγώνες και δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού και στις εκλογές μπορεί να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος μιας διαφορετικής ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής που θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και όχι τα κέρδη των λίγων.
ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ΚΚΕ: Το όραμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τον πρωτογενή τομέα εξυπηρετεί τους λίγους μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.